Ιατρικός εξοπλισμός στα κέντρα υγείας Φιλιππιάδας και Παραμυθιάς

Ιατρικό εξοπλισμό στα κέντρα υγείας Φιλιππιάδας και Παραμυθιάς, στην Ήπειρο, πρόσφερε ο Όμιλος «Ελληνικά Πετρέλαια», στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης «360ο Ενέργειες».

Πιο συγκεκριμένα, εκπρόσωποι του Ομίλου και της ΑΜΚΕ «Άγονη Γραμμή Γόνιμη», η οποία συμμετείχε στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας, επισκέφθηκαν και παρέδωσαν στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς δύο νοσοκομειακά ηλεκτρικά κρεβάτια νοσηλείας, έναν καρδιογράφο, έναν νεφελοποιητή, μία τροχήλατη συσκευή αναρρόφησης, ένα ρινοσκόπιο, πέντε πιεσόμετρα μανομετρικά, δύο πιεσόμετρα παιδιατρικά με περιχειρίδες, τέσσερα παλμικά φορητά οξύμετρα, έναν κλίβανο υγρής αποστείρωσης, τέσσερις συσκευές ανάνηψης και διασωλήνωσης με μάσκες παιδικές και ενηλίκων, ένα σετ λαρυγγοσκοπίου, μία συσκευή πλύσης αυτιών και ένα οφθαλμοσκόπιο. Το Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς εξυπηρετεί περί τα 30.000 περιστατικά τον χρόνο. 

Στη σημασία κάλυψης των αναγκών του Κέντρου Υγείας Παραμυθιάς αναφέρθηκε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας, ο γενικός γιατρός Γιώργος Λύγκας: «Στο χρονικό διάστημα που βιώνουμε, οι ελλείψεις στον χώρο της υγείας είναι μεγάλες και είναι σημαντικό που βρίσκονται άνθρωποι που στηρίζουν ιατρικούς φορείς που παρέχουν στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο».

Από την πλευρά του, κατά την τελετή παράδοσης, ο διευθυντής γενικής ιατρικής του Κέντρου Υγείας Παραμυθιάς Χρήστος Ρίζος, τόνισε την ποιότητα του έργου που επιτελείται στο Κέντρο, αναφέροντας ότι «παρά τις δυσχέρειες και τα προβλήματα σε θέματα προσωπικού και τεχνικού εξοπλισμού, αποτελούμε πρότυπο, όντας στα τρία κορυφαία Κέντρα Υγείας στη Δυτική Ελλάδα, εξυπηρετώντας με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες τους επισκέπτες και αντιμετωπίζοντας όλα τα περιστατικά στο σύνολό τους εκτός από πολύ σοβαρές περιπτώσεις που τα στέλνουμε σε πρωτοβάθμια νοσοκομεία».

Αντιστοίχως, οι εκπρόσωποι του Ομίλου «Ελληνικά Πετρέλαια» και της ΑΜΚΕ Άγονη Γραμμή Γόνιμη επισκέφτηκαν και παρέδωσαν στο Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας δύο καρδιογράφους, έναν υγρό κλίβανο, ένα οξύμετρο-τροχήλατο πιεσόμετρο, τέσσερα πιεσόμετρα με ακουστικό και τέσσερα παλμικά οξύμετρα. Στην εκδήλωση, η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Φιλιππιάδας, η γενική γιατρός Αικατερίνη Κωστούλα αναφέρθηκε στη σημασία της στήριξης του Ομίλου, επισημαίνοντας ότι «τα είδη αυτά είναι τρομερά χρήσιμα, ειδικότερα οι καρδιογράφοι ήταν εκ των ων ουκ άνευ και αναγκαζόμασταν λόγω ανεπάρκειας σε εξοπλισμό να στέλνουμε ασθενείς στο Νοσοκομείο της Άρτας». Το Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας καλύπτει περίπου 1.500 περιστατικά τον μήνα.

Σε δηλώσεις της η διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Ράνια Σουλάκη, ανέφερε χαρακτηριστικά για τις εν λόγω δωρεές ότι «στόχος του Ομίλου είναι η προώθηση και διασφάλιση της υγειούς ζωής και ευημερίας και η βελτίωση των συνθηκών και της ποιότητας ζωής των κατοίκων όλων των ηλικιών, δίνοντας έμφαση σε όσους βρίσκονται σε περιοχές απομακρυσμένες από τα μεγάλα αστικά κέντρα».