Ιδιωτική Επίσκεψη στην Ήπειρο πραγματοποιεί ο Αμερικανός Πρέσβης

Στην Ήπειρο, πραγματοποιώντας ιδιωτική επίσκεψη, βρίσκεται ο πρέσβης των ΗΠΑ. Πληροφορίες αναφέρουν πως είναι φιλοξενούμενος στου γνωστού Ηπειρώτη και Ελληνοαμερικανού συγγραφέα Νίκου Γκατζογιάννη, γνωστού από το έργο «Ελένη» που ήταν αφιερωμένο στη μητέρα του.

Στον Λια Φιλιατών όπου διατηρεί παραδοσιακό ξενώνα ο κ. Γκατζογιάννης θα φιλοξενήσει τον ξένο επισκέπτη του όπως συνηθίζει χρόνια τώρα όταν βρίσκεται στην Ελλάδα να φιλοξενεί πρόσωπα από την πολιτική, τη διπλωματία αλλά και φίλους από κάθε κοινωνική και επαγγελματική έκφανση.

Ίσως χρειάζονται στον Αμερικανό πρέσβη λίγες ώρες αναψυχής, όπως και καθαρό μυαλό. Ο Λιάς παρέχει αυτή τη γαλήνη και ηρεμία.

Βέβαια λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα στην Αλβανική πλευρά, η ελληνική εθνική μειονότητα αγωνιά ζητώντας τα νόμιμα δίκια της, ζητά η Αλβανική κυβέρνηση να σεβαστεί την ελευθερία της και τα ανθρώπινα δικαιώματα της, ως ζωντανό και ενεργό κομμάτι της Αλβανικής κοινωνίας και πολιτείας. Από αυτά τα ανθρώπινα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας εξαρτάται άλλωστε και η ίδια η ευρωπαϊκή πορεία όπως και ο εξορθολογισμός της Αλβανικής πολιτείας.

Πιθανόν όλα αυτά να είναι θέμα στην Ατζέντα του Αμερικανού πρέσβη, και ίσως όχι μόνο αυτά, αφού πολλές είναι πλέον οι εστίες αναταραχής τόσο στην Ευρώπη όσο και στην εγγύς Ανατολή.

ΒδΈλλα με πληροφορίες από Epiruspost.gr