Ι. Λώλος: Όλα… καλώς καμμωμένα από την Περιφέρεια… Ιδιώτης “όργωσε” το Μακτυγιάλι

Χρειάστηκε μία και πλέον εβδομάδα για να προστεθεί ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ… του Δρεπάνου, της παραλίας που απειλείται από διάβρωση και δέχθηκε μία παρέμβαση από μηχανήματα, κατά άλλους μεγάλη και κατ’ άλλους περιορισμένη.

Αρχικά ουδείς γνώριζε το παραμικρό..

Στην πορεία μέσω αναρτήσεων έγινε γνωστό ότι παρενέβη μηχάνημα για λογαριασμό της Περιφέρειας Ηπείρου το οποίο καθάρισε επιφανειακά… Φύκια, σκουπίδια και άλλα…

Μία βδομάδα μετά, ήρθε ο ΟΛΗΓ, ο οποίος έχει την ευθύνη και όφειλε να μεριμνήσει και για τον καθαρισμό, ο οποίος δεν είπε κουβέντα για τα τεκταινόμενα, αλλά ενημέρωσε για τις καντίνες που αποφάσισε να μισθώσει στην συγκεκριμένη παραλία… Γιατί στην Ήπειρο η τουριστική ανάπτυξη θέλει και την καντίνα της!!!

Και το παζλ συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, ο οποίος αποφάσισε να μιλήσει… Τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμος δεν εξέδωσε ούτε μία ανακοίνωση, σαν να μην γνώριζε τι είχε συμβεί ή σαν να είχε συμβεί σε άλλο δήμο!

Ο Γιάννης Λώλος μιλώντας στην ΕΡΑ Ιωαννίνων και τη Βάσω Γκόρου υπήρξε πράγματι αποκαλυπτικός!

Κι αυτό που αποκάλυψε είναι πως τελικά ιδιωτικό μηχάνημα μπήκε στην παραλία και αλλοίωσε τις αμμοθίνες!

Ο ίδιος μίλησε «για μικρή παρέμβαση που την έκανε ιδιώτης… μία παρέμβαση που αλλοίωσε τις αμμοθίνες…» και απάλλαξε την Περιφέρεια Ηπείρου από οποιαδήποτε ευθύνη. Μάλιστα δεν παρέλειψε να απευθύνει και τις ευχαριστίες του στην Περιφέρεια  που καθαρίζοντας τις παραλίες –αρμοδιότητα άλλων- στηρίζει έμπρακτα την τουριστική ανάπτυξη!

Είπε ακόμη ότι διαθέτει και ο Δήμος ένα ανάλογο μηχάνημα για τον καθαρισμό και είναι απορίας άξιον γιατί αυτό δεν χρησιμοποιείται, τουλάχιστον στις παραλίες της… εδαφικής του αρμοδιότητας!

Το παζλ λοιπόν συμπληρώθηκε…

Απομένει οι διενεργούντες την έρευνα –σχηματίζεται δικογραφία από το Λιμεναρχείο- να εντοπίσουν τον ιδιώτη, εκτός αν τον γνωρίζει ο δήμαρχος και τους διευκολύνει, κι αφού τον εντοπίσουν να πληροφορηθεί η κοινή γνώμη αν ο καθένας τελικά μπορεί να κάνει ότι θέλει στις παραλίες, τα ποτάμια ή τις λίμνες της Ηπείρου.