Καθημερινές οι επιτυχίες σε εντοπισμό ναρκωτικών

OXHMA XASIS 24 3Με μία άψογα οργανωμένη επιχείρηση και με την υποδειγματική συνεργασία μεταξύ των αστυνομικών αρχών Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, καταγράφηκε ένα ακόμη χτύπημα στα οργανωμένα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών. Το τελευταίο διάστημα οι κατασχέσεις μεγάλων ποσοτήτων αποτελούν καθημερινή υπόθεση και σίγουρα δεν είναι αποτέλεσμα τύχης ή συμπτώσεων. Είναι το αποτέλεσμα της σοβαρής, οργανωμένης και συστηματικής δουλειάς που γίνεται σε όλη την Ήπειρο και της άριστης συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των υπηρεσιών.

Στην τελευταία περίπτωση λοιπόν, νωρίς το πρωί της Κυριακής από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του  Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας  και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας,  συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί (ηλικίας 36, 34, 46 και 49 ετών), για   μεταφορά και εμπορία μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εντοπίσθηκε στο Ράγιο Θεσπρωτίας, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο και ακινητοποιήθηκε για έλεγχο.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ο 36χρονος και ο 34χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά σάκοι, που περιείχαν -195- δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους -201.255- γραμμαρίων.

Επίσης, λίγη ώρα αργότερα, στο 1ο χιλιόμετρο της  Παλαιάς Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας – Ιωαννίνων συνελήφθησαν οι άλλοι δύο δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε άλλο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και λειτουργούσαν ως προπομποί, προκειμένου να καθορίζουν το ακολουθητέο δρομολόγιο και να επιτηρούν παράλληλα τη διαδρομή προς αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.

Τα δύο οχήματα καθώς και τέσσερα κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις παράνομες συναλλαγές τους, κατασχέθηκαν.

Η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Να σημειωθεί ότι το προηγούμενο διήμερο, σε διαφορετικές περιπτώσεις από τις αστυνομικές αρχές είχε κατασχεθεί περίπου μισός τόνος χασίς. Πρόκειται για ποσότητες τεράστιες, που αποδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος και παράλληλα την αποτελεσματικότητα των αστυνομικών ελέγχων.