Και νέα τεράστια ποσότητα ναρκωτικών στα χέρια της Δίωξης Ηπείρου

KYKLOMA XASIS 16 11Ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα και από τα πιο αδίστακτα, που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών αλλά και πολλά χρήματα για να καταφέρνει να δρα, είναι αυτό που ξηλώνεται πλέον από τις αστυνομικές αρχές των Ιωαννίνων.

Βασικοί εγκέφαλοι δύο Γιαννιώτες, εκ των οποίων ο ένας συνελήφθη και ο δεύτερος έχει ταυτοποιηθεί. Στα χέρια της Αστυνομίας κι ένας Αλβανός ενώ ο δεύτερος αναζητείται ενώ διερευνάται με ιδιαίτερη προσοχή η βάσιμη πιθανότητα της συμμετοχής κι άλλων μελών, τόσο τοπικά όσο και στην Αθήνα.

Ο τρόπος δράσης των κυκλωμάτων έχει αλλάξει, υπογράμμισε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Κώστας Τρομπούκης, τονίζοντας παράλληλα ότι το πολύ υψηλό αίσθημα ευθύνης των αστυνομικών, η μεθοδικότητα και το ριψοκίνδυνο, η αξιοποίηση πληροφοριών, αποτελούν την απάντηση στις νέες μεθόδους που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά των ναρκωτικών.

KYKLOMA1 16 11Αυτό το διάστημα, και μετά τις συνεχείς επιτυχίες και κατασχέσεις ναρκωτικών, διαπιστώνεται ότι τα κυκλώματα είναι πιο οργανωμένα και στοχεύουν στη μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων. Ποσότητες που ξεφεύγουν πλέον από τα διακόσια και τριακόσια κιλά.
Χρησιμοποιούνται προπομποί και μέτρα αντιπαρακολούθησης προκειμένου να διαφεύγουν από τον ασφυκτικό έλεγχο της αστυνομίας. Αυτό συνέβη και στην παρούσα περίπτωση.

Μάλιστα τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, σύμφωνα με πληροφορίες, έφτασαν στο σημείο να αλλάξουν πινακίδες στο φορτηγό που μετέφερε τα ναρκωτικά. Έτσι το αυτοκίνητο ξεκίνησε με αλβανικές πινακίδες και πιθανότητα στην περιοχή της Άρτας αυτές αντικαταστάθηκαν με πλαστές ελληνικές. Πίστεψαν ότι έτσι θα ξεφύγουν από τον έλεγχο.

Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Κώστας Τρομπούκης παρουσία και του Αστυνομικού Διευθυντή Ιωαννίνων Ανδρέα Παπιγκιώτη υπογράμμισε ότι η τελευταία ήταν μία πολύ δύσκολη υπόθεση και η εξιχνίασή της αποτελεί ένα σοβαρό και ισχυρό πλήγμα στα οργανωμένα κυκλώματα.

«KYKLOMA2 16 11Ο τρόπος δράσης έχει αλλάξει. Τα ναρκωτικά συνήθως έρχονται με ζώα από την Αλβανία. Κρύβονται σε συγκεκριμένα σημεία. Δημιουργούνται καβάντζες και στη συνέχεια περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να τα παραλάβουν», σημείωσε ο κ. Τρομπούκης και συμπλήρωσε πως πίσω από τα κυκλώματα αυτά υπάρχει ελληνοαλβανική συνεργασία αλλά δεν αποκλείονται και διεθνή χαρακτηριστικά.

ΕΝΑΜΙΣΙ ΤΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ…

Πλήγμα στα κυκλώματα εισαγωγής, εμπορίας και διακίνησης κάνναβης, κατάφεραν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, οι οποίοι προχώρησαν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στo 233ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Αντιρρίου, στη σύλληψη ενός 43χρονου υπηκόου Αλβανίας και ενός 45χρονου ημεδαπού, οι οποίοι συμμετείχαν στην οργάνωση, την εισαγωγή και εμπορία σημαντικής ποσότητας κάνναβης στη χώρα μας, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο συνεργοί τους (ένας αλλοδαπός και ένας 51χρονος ημεδαπός).

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και με τη συνδρομή αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας, κατασχέθηκαν πάνω από (1,4) τόνοι κάνναβης, που μετέφεραν τα μέλη του κυκλώματος, με σκοπό την εμπορία.

KYKLOMA 16 11Για τη διακίνηση των ναρκωτικών χρησιμοποιήθηκε Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο, ο αλλοδαπός οδηγός του οποίου στη θέα των αστυνομικών, άλλαξε πορεία και αναπτύσσοντας ιλιγγιώδη ταχύτητα, εγκατέλειψε το αυτοκίνητο σε αγρόκτημα στην περιοχή της Μακύνειας Ναυπακτίας και τράπηκε σε φυγή. Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε και διαπιστώθηκε ότι περιείχε (1.067) δέματα με κάνναβη, συνολικού βάρους (1) τόνου και (416,2) κιλών.

Για την μεταφορά των ναρκωτικών είχαν ληφθεί από τα μέλη του κυκλώματος αυστηρά μέτρα αντιπαρακολούθησης και ασφάλειας και για το σκοπό αυτό χρησιμοποιήθηκαν και άλλα δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, στα οποία επέβαιναν οι δύο συλληφθέντες και ένας 51χρονος ημεδαπός που αναζητείται, οι οποίοι λειτουργούσαν ως προπομποί.

Κατασχέθηκαν συνολικά:
• ποσότητα κάνναβης (1.416.200) γραμμαρίων
• ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, στο οποίο βρέθηκαν τα ναρκωτικά
• δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, που χρησιμοποιήθηκαν από τους προπομπούς
• τρία κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου ενώ την προανάκριση της υπόθεσης και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.