Και πάλι διακοπή νερού στην Πέρδικα

“Την Τρίτη 13-07-2021 πρόκειται να διακοπεί η υδροδότηση στην Πέρδικα, λόγω  σοβαρής βλάβης του κεντρικού αγωγού ύδρευσης. Τα συνεργεία της Δ.Ε.Υ.Α.Η. θα αποκαταστήσουν το συντομότερο δυνατόν τη βλάβη” αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της επιχείρησης. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, η δικακοπή γίνεται για να αντικατασταθεί σωλήνας ύδρευσης που έχει βουλώσει σε μήκος έξι μέτρων!

Οι διακοπές υδροδότησης στην κοινότητα τείνουν να γίνουν καθημερινές και πολύωρες με ότι αυτό συνεπάγεται για τους πολίτες, τους επιχειρηματίες του τουριστικού τομέα, την εστίαση και τους επισκέπτες.

Δημόσια συγνώμη από τους κατοίκους της Πέρδικας ζήτησε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος. Σύμφωνα με την ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο το πρόβλημα προκύπτει από τα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά (pH) και την ταχύτητα του νερού που επιτρέπει σε διάφορα μέταλλα να «φράζουν» το δίκτυο ακόμη και σε σημεία όπου οι σωλήνες έχουν αντικατασταθεί πρόσφατα. To συγκεκριμένο πρόβλημα, εντοπίζεται σε μέρος της Πέρδικας και του Μαργαριτίου που υδεύονται από συγκεκριμένες γεωτρήσεις.

Ως λύση εξετάζεται η τοποθέτηση συστήματος που θα μετρά το το pH του νερού.