ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ και ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ και ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου

«ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ»,

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗ για την Ήπειρο»,

«ΑΥΡΙΟ για την Ήπειρο»

και «Αριστερή Παρέμβαση Ηπείρου».

Η συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ηπείρου απαιτεί ασφαλώς διεξοδική συζήτηση και προετοιμασία τόσο στο εσωτερικό των παρατάξεων όσο και με άλλους αρμόδιους φορείς. Προ παντός δεν πρέπει να γίνεται κάτω από το βάρος ασφυκτικών χρονικών περιορισμών που προέκυψαν είτε από μεθόδευση είτε από προχειρότητα και αδιαφορία. Στις παρατάξεις δεν δόθηκε ούτε καν ο ελάχιστος χρόνος του Κανονισμού, για να εξετάσουν την πρόταση που η Περιφερειακή Αρχή είχε την υποχρέωση να διατυπώσει έγκαιρα.

Εκτός αυτού, όπως ήταν φυσικό λόγω της πληθώρας των θεμάτων, το θέμα δεν συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου αποφάσισε την συνέχιση της συνεδρίασης για αύριο Τετάρτη 14–9–11, χωρίς να λάβει υπ’ όψη, για πολλοστή φορά, τις ενστάσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης.

Αν η Περιφερειακή Αρχή θεωρεί τυπική και μόνο την συζήτηση ενός τόσο σημαντικού θέματος ας αναλάβει την ευθύνη να το συζητήσει και να το εγκρίνει μόνη της.

Οι παρατάξεις του Περιφερειακού συμβουλίου «ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ», «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗ για την Ήπειρο», «ΑΥΡΙΟ για την Ήπειρο» και «Αριστερή Παρέμβαση Ηπείρου» καταγγέλλουμε την μεθόδευση αλλά και την υποβάθμιση της λειτουργίας του Περιφερειακού συμβουλίου και δηλώνουμε ότι δεν θα συμμετέχουμε στην συνεδρίαση της 14-9-11, που αποφάσισε η Περιφερειακή Αρχή μόνη της.

Γιάννινα 13 Σεπτεμβρίου 2011