Καταργούνται δύο τμήματα της ΔΟΥ Ηγουμενίτσας

DOY HGOYME Στην αναστολή λειτουργίας δύο τμημάτων, ελέγχου και δικαστικού της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας Ηγουμενίτσας, προχωρά με απόφασή του το Υπουργείο Οικονομικών. Οι αρμοδιότητες των συγκεκριμένων τμημάτων μεταφέρονται στα Ιωάννινα.

Να σημειωθεί ότι πριν λίγο καιρό, με άλλη απόφαση του Υπουργείου, είχε μπει λουκέτο στη ΔΟΥ Παραμυθιάς.

Η μεταφορά των δύο τμημάτων στα Γιάννινα προκαλεί την αντίδραση των εφοριακών της Θεσπρωτίας, οι οποίοι με ανακοίνωσή τους καταδικάζουν την εξέλιξη αυτή.

Ο σύλλογος εφοριακών του Νομού Θεσπρωτίας, όπως σημειώνεται, αντιτίθεται και καταδικάζει τόσο την αναστολή λειτουργίας των τμημάτων έλεγχου και δικαστικού όσο και την γενικότερη συρρίκνωση των αρμοδιοτήτων της Δ.Ο.Υ. Ηγουμενίτσας (καθώς και σε όλες τις άλλες ΔΟΥ) όπως η μερική κατάργηση είσπραξης που έχει αρχίσει από την 01/06/2013 που πρακτικά σηματοδοτούν την υπολειτουργία και σταδιακή κατάργηση της μοναδικής ΔΟΥ του νομού με συνέπεια τόσο την ταλαιπωρία των πολιτών και των επαγγελματιών όσο και την οικονομική τους επιβάρυνση από την μετάβαση τους στα Ιωάννινα και καλεί τους αρμοδίους τοπικούς φορείς και συλλόγους καθώς και κάθε ενεργό και σκεπτόμενο πολίτη της Θεσπρωτίας να αντιδράσουν σε αυτά.