ΚΙΝΑΛ για Υπερταμείο: Είναι το πολιτικό σκάνδαλο της εκατονταετίας

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΙΝΑΛ με αφορμή τις αιχμές του Αντώνιου Μπέζα για πρόωρη λήξη της θητείας του ως μη εκτελεστικού Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΑΔ.

“Πρέπει άραγε να αποστρατευτεί κάποιο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας για να ομολογήσει ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας”, αναρωτιέται το Κίνημα Αλλαγής

Η ανακοίνωση

Οι αιχμές του Αντώνιου Μπέζα για πρόωρη λήξη της θητείας του ως μη εκτελεστικού Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΑΔ, με απόφαση της Διοίκησης της ΕΕΣΥΠ, την ώρα που διενεργείται διαχειριστικός έλεγχος από τη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων του ΥΠΟΙΚ και την ημέρα που εκδικάζεται η παραπομπή εκτελεστικών Διοικήσεων της ΕΤΑΔ για παράνομες προσλήψεις, είναι μια ακόμα θλιβερή υπενθύμιση για το Υπερταμείο Φρανκενσταϊν που γέννησε ο ΣΥΡΙΖΑ και εκτρέφει με μεγάλη στοργή και θαλπωρή η Νέα Δημοκρατία.

Υπενθυμίζουμε ότι η Νέα Δημοκρατία που ως αξιωματική αντιπολίτευση μεμφόταν σε πολύ υψηλούς τόνους τη δημιουργία της Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ) και κατά κόσμον Υπερταμείο:

Φρόντισε να μην επιστραφούν στο Δημόσιο μια σειρά από τα 10.119 ακίνητα τα οποία είχαν εν κρυπτώ μεταφερθεί από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο Υπερταμείο και τα οποία το ΣτΕ έκρινε ότι παρανόμως μεταφέρθηκαν.

Έσπευσε να αυξήσει τα ανώτατα όρια των αμοιβών των Προέδρων, των διευθυνόντων ή εντεταλμένων σύμβουλων των δημοσίων επιχειρήσεων που έχουν μεταβιβαστεί στο Υπερταμείο, εφόσον απασχολούν περισσότερους από τρεις χιλιάδες (3.000) εργαζόμενους είτε ο κύκλος εργασιών τους σε επίπεδο εταιρείας ή ομίλου υπερβαίνει τα εκατό (100) εκατομμύρια €. Κάτι που είχε αποπειραθεί να κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ με τροπολογία τρείς μέρες μετά την καταστροφή στο Μάτι τον Ιούλιου του 2018 και αποσύρθηκε μετά την έντονη αντίδραση της τότε Κοινοβουλευτικής Ομάδας μας.

Αύξησε το έργο του Υπερταμείου υπάγοντας την Εταιρεία «Συμμετοχές 5G A.E.» και το Ταμείο «Φαιστός» που έχει σαν αποστολή τις επενδύσεις σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην έρευνα ή/και ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών που λειτουργούν σε υποδομές 5G, ένα πολύ κρίσιμο πεδίο για την ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Και φυσικά την εποχή της Διαβούλευσης και των Opendata στο κατά τα λοιπά ψηφιακό και επιτελικό κράτος της Νέας Δημοκρατίας το Υπερταμείο λειτουργεί με τη χαμηλότερη δυνατή διαφάνεια και λογοδοσία.

Πρέπει άραγε να αποστρατευτεί κάποιο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας για να ομολογήσει ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας;