Κινδύνευσαν άνθρωποι στο Πετούσι Παραμυθιάς

PETOYSIΑπό θαύμα δεν υπήρξαν θύματα στο Πετούσι Παραμυθιάς, όταν μεγάλη κατολίσθηση απέκλεισε το χωριό από τον υπόλοιπο νομό Θεσπρωτίας.

Από την κατολίσθηση ακολούθησε διακοπή ρεύματος με αποτέλεσμα να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή δύο κατοίκων του χωριού που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και υποστηρίζονται μηχανικά.

Η πρόσβαση των συνεργείων της ΔΕΗ ήταν αδύνατη. Κατέστη όμως εφικτή καθώς με τη συνδρομή και μηχανημάτων δημιουργήθηκε πρόσβαση από την Παρδαλίτσα του Δήμου Δωδώνης.

Αυτή παραμένει η μοναδική πρόσβαση για τους κατοίκους του χωριού, καθώς το κατολισθητικό φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το ότι η επαρχιακή οδός Παραμυθιάς Δωδώνης στην είσοδο του Πετουσίου, είναι γεμάτη από τόνους χώματα και δέντρα σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων, ενώ παρασυρθήκαν ακόμα και οι κολόνες ηλεκτροδότησης.

«Για λίγες μέρες, όπως εκτιμούμε, η εξυπηρέτηση των κατοίκων θα γίνεται από το Δήμο Δωδώνης. Με την εκτόνωση των καιρικών φαινομένων, ελπίζουμε ότι θα αποκαταστήσουμε πλήρως το οδικό δίκτυο» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, σημειώνοντας ότι η ζημιά στην περιοχή είναι τεράστια.