Κινητοποιήσεις για το ΤΕΙ – Διεκδικητικό πλαίσιο για το λιμάνι

igmdimarxeio

igmdimarxeioΥπό την πίεση των δεκάδων σπουδαστών του ΤΕΙ που είχαν συγκεντρωθεί στην αίθουσα και αρνούνταν να αποχωρήσουν αν δεν αποσπούσαν μια δέσμευση για έμπρακτη συμπαράσταση κατά του σχεδίου “Αθηνά” από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας, το σώμα ομόφωνα αποφάσισε να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις με πιθανότερη ημερομηνία την προσεχή Δευτέρα, το περιεχόμενο και η μορφή των οποίων θα καθοριστεί σε σύσκεψη που θα έχει την Παρασκευή ο Δήμαρχος Γ. Κάτσινος με τους εκπροσώπους των σπουδαστών και των φορέων της πόλης.

“Σχέδιο εξόντωσης” χαρακτήρισαν το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας οι φοιτητές, επισημαίνοντας ότι ειδικά στην περίπτωση της Ηγουμενίτσας, πρόκειται για την τελική ευθεία πριν το κλείσιμο του παραρτήματος αφού με τη μεταφορά του τμήματος Ιχθυοκομίας στο Μεσολογγι και την αλλαγή επιστημονικού πεδίου και αντικειμένου του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, στην ουσία απαξιώνεται κυριολεκτικά το παράρτημα αλλά και τα πτυχία τους.
Μάλιστα επεσήμαναν ότι σπουδαστές που ξεκίνησαν να σπουδάσουν ξένες γλώσσες θα καταλήξουν στην καλύτερη των περιπτώσεων με πτυχίο… λογιστή.
Δεν παρέλειψαν δε να επισημάνουν ότι η απαξίωση του παραρτήματος της Ηγουμενίτσας έχει ξεκινήσει χρόνια πριν με την κατάργηση από το μηχανογραφικό του τμήματος ιχθυοκομίας και την διακοπή της στέγασης και τις σίτισης για τους σπουδάζοντες στην Ηγουμενίτσα.
Ο Δήμαρχος Γ. Κάτσινος, ενημέρωσε το σώμα ότι πρόκειται τις προσεχείς ημέρες να έχει συναντήσεις στην Αθήνα και να συμμετάσχει σε συνεδρίαση της ΚΕΔΕ για το θέμα αυτό.

Tο δημοτικό συμβούλιο, συζήτησε επίσης και για την συγχώνευση του λιμανιού Ηγουμενίτσας με αυτά της Πάτρας και της Κέρκυρας. Έγινε σαφές ότι πρόκειται να διεκδικηθεί η αυτονομία του λιμένος και αν αυτό δεν επιτευχθεί να επιδιωχθεί ως έδρα της μητρικής εταιρείας η Ηγουμενίτσα, ενώ στο διεκδικητικό πλαίσιο παραμένει και  η παραχώρηση της χερσαίας ζώνης στο Δήμο.