ΚΚΕ (μ-λ)-Μ-Λ ΚΚΕ: Να μην περάσει ο αποκλεισμός και η φίμωση

Να μην περάσει ο αποκλεισμός και η φίμωση των αγωνιστικών δυνάμεων

Μετά την επιχείρηση αποκλεισμού από τις εκλογές των αγωνιστικών – αριστερών εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων με την πρωτοφανή καθυστέρηση της διάθεσης του απαιτούμενου χαρτιού για την εκτύπωση των ψηφοδελτίων, η Κυβέρνηση, επιχειρεί να αποκλείσει ουσιαστικά τον εκλογικό συνδυασμό ΚΚΕ (μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ και άλλα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα από τη δυνατότητα να εκφράσουν τις απόψεις τους στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

Ενώ έχει απομείνει περίπου μια εβδομάδα από την ημέρα των εκλογών ακόμη δεν έχει εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση για την κατανομή ραδιοτηλεοπτικού χρόνου στα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα!

Προφανώς, για την Κυβέρνηση αλλά και για τα μνημονιακά κόμματα της Βουλής που έχουν πιάσει μόνιμο στασίδι στα ΜΜΕ δεν αρκεί ο καταιγισμός των τρομοκρατικών διλημμάτων, ο ορυμαγδός των εκβιασμών που καθημερινά εξαπολύουν και ασκούν στο λαό ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου για να επιβάλουν την υποταγή του και να υφαρπάξουν την ψήφο του.

Επιχειρούν τώρα να αποκλείσουν κάθε αγωνιστική εξωκοινοβουλευτική φωνή από τα ιδιωτικά και κρατικά τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας. Να απαγορεύσουν ακόμα και την -με εξαιρετικά ανισότιμους όρους- συμμετοχή τους σε αυτή την διαδικασία. Αυτοί που μοιράζονται τα εκατομμύρια ευρώ της κρατικής χρηματοδότησης που οι ίδιοι επιβάλλουν, αυτοί που όλο το χρόνο «γανώνουν» το μυαλό των εργαζομένων μέσα από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και τον αστικό τύπο, αυτοί που στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου μονοπωλούν την παρουσία και μας βομβαρδίζουν με δεκάδες προεκλογικά σποτ αποφάσισαν ότι εάν και εφόσον παραχωρηθούν μερικά λεπτά στην εκλογική συνεργασία ΚΚΕ (μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ και σε άλλες δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, αυτό να γίνει τελευταία στιγμή.

Το ΚΚΕ (μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ δεν έχει αυταπάτες ούτε για τις εκλογές, ούτε για τους όρους συμμετοχής σε αυτές, ούτε, βεβαίως, για τα όρια και το χαρακτήρα της αστικής δημοκρατίας για τις «Συνταγματικές επιταγές περί ισότητας, δημοκρατικής πληροφόρησης». Γνωρίζει πολύ καλά ότι το δίκιο, η αντίσταση και η ελπίδα ριζώνουν μέσα στους αγώνες και στην καθημερινή πάλη και όχι στα στασίδια των media. Ωστόσο δεν πρόκειται να πάψουμε να απαιτούμε να δοθεί χρόνος σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις για να εκφράσουν στοιχειωδώς τις απόψεις τους.

Καλούμε κάθε προοδευτική φωνή και δύναμη να συνταχθεί με αυτή μας την απαίτηση και να αντισταθεί στις συνεχείς προσπάθειες φίμωσης και πολιτικού μας αποκλεισμού.

Ηγουμενίτσα

9/9/2015