Κλειστά παραμένουν τα δημόσια ΙΕΚ

iek sxoli

Tην άμεση έναρξη των μαθημάτων στα δημόσια ΙΕΚ ζητούν οι μαθητές που φοβούνται ότι θα χάσουν το εξάμηνο, καθώς τα μαθήματα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει από τον Οκτώβριο.

Παρά τις δεσμεύσεις του υπουργείου Παιδείας ότι τα μαθήματα θα ξεκινήσουν άμεσα, τα παιδιά ανησυχούν και μάλιστα προγραμμάτισαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.

Οπως τονίζουν «παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στα μέσα του Νοέμβρη, τα μαθήματα δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα και δεν ξέρουμε πότε τελικά θα μπούμε στις αίθουσες».

Τόσο τα παιδιά όσο και οι εκπαιδευτικοί (πολλοί από τους οποίους ακόμη δεν έχουν πληρωθεί για το περασμένο εξάμηνο) φοβούνται ότι για την αναπλήρωση θα καταρτιστούν εξοντωτικά ωράρια, και μάλιστα σε ώρες που πολλοί από τους σπουδαστές δουλεύουν.

Επίσης καταγγέλλουν ότι τα ΙΕΚ είναι σε οριακή κατάσταση εδώ και χρόνια, καθώς λειτουργούν με υποτυπώδη εργαστήρια, τάξεις των 30 ατόμων κ.ά. Το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του τόνισε «ότι έκανε μια προσπάθεια για τον προσδιορισμό των πραγματικών αναγκών κατάρτισης των τοπικών κοινωνιών.

Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας υπήρξε ο εξορθολογισμός των προτάσεων νέων ειδικοτήτων, κάτι που καθυστέρησε την έναρξη των μαθημάτων. Παρ’ όλα αυτά έχει ληφθεί μέριμνα για τη διασφάλιση της ποιότητας της εκπαιδευτικής διαδικασίας».