Λαθρεμπορία τσιγάρων στο Μαυρομάτι Θεσπρωτίας – νεότερη ενημέρωση

elas
Οι αστυνομικές αρχές της Ηγουμενίτσας, αργά χθες το απόγευμα μετά από αξιοποίηση πληροφοριών προχώρησαν στην σύλληψη 4 ατόμων που εμπλέκονται σε υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων.
Στην ασφάλεια κρατούνται, ένας Αλβανός αστυνομικός, ο υπεύθυνος και δύο υπάλληλοι του καταστήματος αφορολογήτων ειδών στον συνοριακό σταθμό Μαυρομάτι Θεσπρωτίας. Η Ασφάλεια Ηγουμενίτσας το απόγευμα συνέλαβε τον Αλβανό αστυνομικό, ο οποίος μάλιστα οπλοφορούσε, τη στιγμή που φόρτωνε τσιγάρα σε αυτοκίνητο με κλεμμένες πινακίδες από την Ελλάδα, έξω από το κατάστημα αφορολογήτων.
Από την έρευνα των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι είχε πάρει 2.500 πακέτα τσιγάρα χωρίς να πληρώσει και ακολούθησαν οι συλλήψεις. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η λαθρεμπορία τσιγάρων γινόταν από τους συλληφθέντες τουλάχιστον τους τελευταίους 6 μήνες.
Το επίσημο αστυνομικό δελτίο που εκδόθηκε από την ΑΔ Θεσπρωτίας αναφέρει:

Συνελήφθη ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας και ο διευθυντής   του Καταστήματος Αφορολογήτων Ειδών  στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, για λαθρεμπόριο τσιγάρων

Επιπλέον συνελήφθησαν δύο υπάλληλοι του Καταστήματος Αφορολογήτων Ειδών  για μη έκδοση απόδειξης πώλησης.

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων (2.500) πακέτα με τσιγάρα

Συνελήφθη χθες (01-12-2011) το απόγευμα στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας,  ένας  35χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είναι αστυνομικός που υπηρετεί στην Αλβανική Υπηρεσία Φύλαξης Συνόρων,  καθώς και τρεις ημεδαποί, ηλικίας 47, 37 και 29 ετών, διευθυντής και υπάλληλοι αντίστοιχα στο Κατάστημα Αφορολογήτων Ειδών Μαυροματίου.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία  για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα  της λαθρεμπορίας, πλαστογραφίας, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, παράνομης οπλοφορίας, κλοπής, παράνομης εισόδου στη χώρα,  καθώς και για μη έκδοση απόδειξης πώλησης.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας ο 35χρονος υπήκοος Αλβανίας εισήλθε ένστολος παράνομα στη χώρα, με  I.X.E.  αυτοκίνητο και μετέβη στο Κατάστημα Αφορολογήτων Ειδών.

Εκεί, παρέλαβε από τις δύο γυναίκες υπαλλήλους του καταστήματος δύο χιλιάδες   πεντακόσια  (2.500)   πακέτα με τσιγάρα, χωρίς να εκδοθεί  σχετική απόδειξη πώλησης αυτών,  έχοντας προσυνεννοηθεί για αυτό με τον 47χρονο ημεδαπό, διευθυντή του καταστήματος, ο οποίος και θα παραλάμβανε από τον 35χρονο το αντίστοιχο αντίτιμο.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα,  η ανωτέρω συναλλαγή πραγματοποιούνταν κατά το τελευταίο εξάμηνο κάθε τέσσερις περίπου ημέρες.

Επιπρόσθετα, από τα στοιχεία της έρευνας, προκύπτει ότι το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με το οποίο εισήλθε στη χώρα ο 35χρονος αλλοδαπός,   έφερε  ελληνικές κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας, για τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή στο Τμήμα Ασφάλειας Πειραιά την 09-11-2010.

Ο 35χρονος κατά τον έλεγχο επέδειξε πλαστή άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου, ενώ σε βάρος του εκκρεμεί  μέτρο δικαστικής απέλασης από τη χώρα.

Eπίσης, στην κατοχή του αλλοδαπού  βρέθηκε ένα πιστόλι μάρκας Tokaref, διαμετρήματος 9 mm και ένας (1) γεμιστήρας, ο οποίος περιείχε επτά (7) φυσίγγια.

Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.