Λαλίστατη… η 6η ΥΠΕ!

eggrafo_panepisthmiako

Από την ώρα που ξέσπασε η πανδημία, στα τέλη Φεβρουαρίου, οι διοικήσεις των νοσοκομείων στην Ήπειρο σιώπησαν. Ουσιαστικά τέθηκε απαγορευτικό –εγγράφως μάλιστα- για κάθε είδους ενημέρωση. Το ίδιο απαγορευτικό ισχύει ακόμη και αφορά και το ιατρικό προσωπικό των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ θεώρησε προφανώς ότι με αυτό τον τρόπο θα κρατά εν… ηρεμία την κοινή γνώμη!

Η ίδια με την σειρά της απέφυγε κάθε ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην περιοχή. Σωστό κι αυτό, αφού αποτελεί αποκλειστικό αντικείμενο του ΕΟΔΥ!

Απέφυγε όμως και κάθε ενημέρωση για τα αυτονόητα που αποτελούν αποκλειστικά δικό της θέμα. Όπως για παράδειγμα, την κατάσταση των ΜΕΘ, την ενίσχυση των νοσοκομείων με προσωπικό, την κάλυψη κενών, την προετοιμασία νέων μονάδων… Προφανώς περιττό να έχει γνώση η τοπική κοινωνία!

Υπήρξαν ωστόσο τέσσερις ανακοινώσεις σε όλο αυτό το διάστημα. Η μία αφορούσε την απάντηση στις καταγγελίες του πρώην υπουργού Παύλου Πολάκη για υπερκοστολογήσεις.

Η άλλη την ορκωμοσία του νέου διοικητή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Η σημερινή για την ορκωμοσία του διοικητή στο Νοσοκομείο Φιλιατών. Και μία τέταρτη, κάπου στις αρχές Μαΐου, όταν βγαίναμε από την καραντίνα, για μία ξεχωριστή συναυλία στο προαύλειο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών από την χορωδία της ΕΡΤ.  

Κατά τα λοιπά οι ανά τους νομούς της Ηπείρου βουλευτές, ενημερώνουν για τις προσλήψεις στα νοσοκομεία και την κάλυψη νέων θέσεων… Έκαστος στο είδος του!