Λαϊκή Συσπείρωση: Πόσο πιο χαμηλά θα σύρετε το Περιφερειακό Συμβούλιο κ. Περιφερειάρχη;

laiki

Κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 19ης Μαρτίου 2021, στην ομιλία του ο κ. Περιφερειάρχης 1ον αποκάλυψε ότι θέλει την αλλαγή του διευθύνοντος συμβούλου της επιχείρησης που λειτουργεί την ΜΕΑ όπως επίσης 2ον διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι βρήκε δυσκολίες στο αίτημά του να διορίσει στη ΜΕΑ ένα συγγενή του με πρόβλημα υγείας σε αντιπαράθεση με «άλλους» που βάζουν συγγενείς και αδέρφια όπως είπε.

Προφανώς και συμπάσχουμε με το συγγενή του και ευχόμαστε να πάνε όλα καλά στην υγεία του. Δεν κατανοούμε όμως από που προκύπτει το δικαίωμα του Περιφερειάρχη να διορίζει εργαζόμενους σε εργοστάσιο που χτίστηκε με κρατικό χρήμα, και από προκύπτει το δικαίωμα να παρεμβαίνει μέχρι και δημόσια για την αλλαγή του Διευθύνοντα Συμβούλου του επιχειρηματικού ομίλου.  

Κι ενώ μόνος του ανέλυε την παρασκηνιακή εμπλοκή του στην εταιρία, έκανε προσπάθεια να αφήσει υπαινιγμούς για διασυνδέσεις των κομμουνιστών περιφερειακών συμβούλων στην ΤΕΡΝΑ, αφού γνώριζαν τα του προστίμου και τα της επιδιαιτησίας με την εταιρία, ξεπερνώντας κάθε όριο ανηθικότητας και ποταπότητας. Ξεχνάει προφανώς ότι εδώ και 3 μήνες οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έχουν αιτηθεί προς την Περιφέρεια και προς την εταιρία να επισκεφθούν το εργοστάσιο που έχει γίνει με κρατικό χρήμα και εδώ και 3 μήνες η εταιρία μας απαγορεύει ακόμα και να επισκεφθούμε το εργοστάσιο! Σε εμάς έψαχνε για διασυνδέσεις με το μεγάλο κεφάλαιο;

Κοιταχτείτε στον καθρέφτη κ. Περιφερειάρχη και θα δείτε μια περιφερειακή αρχή που υπέγραψε την προκλητική εγγυημένη κερδοφορία του εργοστασίου για 25 χρόνια και τη βάφτισε «βιωσιμότητα», μια περιφερειακή αρχή η οποία έκρυψε στα συρτάρια τις επιπλέον δικαστικές απαιτήσεις της εταιρίας για 3,8 εκατ, και έναν Περιφερειάρχη να παραδέχεται την ανάμιξή του σε παρασκηνιακές συμφωνίες που ξεκινούν από τους απλούς εργάτες και φτάνουν μέχρι το διευθύνοντα σύμβουλο. Πάει πολύ κ. Περιφερειάρχη να έχετε τα μούτρα, να κατηγορείτε τους κομμουνιστές περιφερειακούς συμβούλους για επαφές με την εταιρία επειδή βρήκαν στο διαδίκτυο τα χαΐρια σας… πάει πολύ….πάρα πολύ……

Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε αυτή την κατάντια. Επέτρεψε ξανά, χωρίς να παρεμβαίνει, τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς προς τους περιφερειακούς συμβούλους της αντιπολίτευσης. Απέναντι μάλιστα στις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες μας, απάντησε ότι «έχουν ακουστεί και χειρότερα», προστατεύοντας στην  πράξη τέτοιες συνειδητές απρέπειες.

Βεβαίως δεν θα περίμενε κανείς τίποτα λιγότερο από τον πρόεδρο που έκλεισε τον κατάλογο των ομιλητών χωρίς να δώσει το αυτονόητο δικαίωμα να δευτερολογήσει η κεντρική εισηγήτρια με στόχο να μην να απαντηθούν τα …. «τέρατα»που ακούστηκαν στην συνεδρίαση, καταπατώντας ακόμα και τον κανονισμό του Περιφερειακού Συμβουλίου. Την ίδια στιγμή για ακόμα μια φορά, όπως και στην προηγούμενη συνεδρίαση της 22ας Φεβρουαρίου, έκλεισε το μικρόφωνο σε  σύμβουλο της ΛΑ.ΣΥ. που δεχόταν τις κατ΄εξακολούθησιν παρεμβάσεις του πεφερειάρχη,  δήθεν για να τηρήσει τον κανονισμό .

Με τέτοιους χειρισμούς, είναι λογικό να ….ξέχασε την δυνατότητα διαδικτυακής μετάδοσης των συνεδριάσεων τους τελευταίους 10 μήνες που τα περιφερειακά συμβούλια γίνονται με τηλεδιάσκεψη. Ο πρόεδρος είναι πολλαπλά εκτεθειμένος γιατί γνώριζε και μάλιστα ανέλυσε το νομικό πλαίσιο για να μεταδίδονται οι συνεδριάσεις παρόλα αυτά από τις 7 Μαΐου του 2020 δεν προχώρησε στην διαδικτυακή μετάδοση. Ούτε και υπήρχε ποτέ περίπτωση να μπορέσουν οι Ηπειρώτες να δουν τι γίνεται μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο αν δεν επέμενε η ΛΑ.ΣΥ.

Κατανοούμε ότι η Περιφερειακή Αρχή στριμώχτηκε από τη συνεδρίαση τόσο, ώστε ο κ. Περιφερειάρχης προσέφυγε σε νομικές διατυπώσεις κατά την ανεγνωσμένη ομιλία του για να απαλλαχτεί από τις συνέπειες των πράξεων και των παραλείψεών του που είναι τέτοιες που επιβαρύνουν με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τους Δήμους της Ηπείρου και κατ’ επέκταση τα λαϊκά στρώματα που πληρώνουν μέσω των ανταποδοτικών τελών. 

Κατανοούμε ότι για πρώτη φορά μετά από καιρό, το περιφερειακό συμβούλιο έκανε προσπάθεια να βγει από την απαξίωση στην οποία το έχει καταδικάσει η Περιφερειακή Αρχή με τη βοήθεια μερίδας παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Η απαξίωση είναι καθαρά πολιτική απόφαση, που φυσικά και δεν εμποδίζει τον αντιλαϊκό σχεδιασμό να ξετυλίγεται μέσα από τις αποφάσεις του Περιφερειακού Ταμείου και της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας.

Αντικειμενικά λοιπόν δεν θα  ακολουθήσουμε αυτόν τον κατήφορο….