Λιμάνι Ηγουμενίτσας: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες μετατόπισης των φωτοσημαντήρων του διαύλου ναυσιπλοΐας

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες μετατόπισης των φωτοσημαντήρων του διαύλου ναυσιπλοΐας του Λιμένα Ηγουμενίτσας στην οριστική προβλεπόμενη θέση τους, βάση των προβλεπόμενων τεχνικών προδιαγραφών από τη Β’ Φάσης των έργων επέκτασης του λιμένα.

Με την οργάνωση και το συντονισμό των εργασιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες τον Οργανισμού Λιμένος και σε άψογη συνεργασία με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, υπό την επίβλεψη της Υπηρεσίας Φάρων του Πολεμικού Ναυτικού, ολοκληρώθηκαν στο τέλος της περασμένης εβδομάδας οι εργασίες μετατόπισης των φωτοσημαντήρων του διαύλου. Αφού προηγήθηκε η εκκαθάριση σημειακών εξάρσεων που είχαν εντοπιστεί από την υδρογραφική υπηρεσία, πραγματοποιήθηκε παράλληλη μετατόπιση των φωτοσημαντήρων και πλέον ο δίαυλος είναι πλήρως λειτουργικός με πλάτος 170μ., το μήκος αυτού δε είναι 2.000μ. και το βάθος 10,5μ.

Ακολούθως, η Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού θα προχωρήσει στην αποτύπωση, χαρτογράφηση και ενημέρωση των Ναυτικών Χαρτών με τα νέα στοιχεία.

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες, ένα ακόμη κομμάτι της Β’ Φάσης του Λιμένα Ηγουμενίτσας προστίθεται στις εγκαταστάσεις και τους χερσαίους χώρους που τέθηκαν σε λειτουργία προ ολίγων μηνών. Η ολοκλήρωση του διαύλου αποτελούσε ένα σημαντικό ζήτημα για την λειτουργία του λιμένα, πλέον θα επιτρέπεται σε πλοία και κρουαζιερόπλοια μεγάλου μεγέθους που δεν ήταν δυνατό να προσεγγίσουν το λιμένα Ηγουμενίτσας να καταπλέουν με ασφάλεια.

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας θα συνεχίσει τις προσπάθειες θέτοντας στόχο το λιμάνι να αποτελέσει αναβαθμισμένο πλέον, σημαντικό ρόλο τόσο στην μεταφορική αλυσίδα όσο και στην τουριστική αγορά.