Λιμάνι σε Σαγιάδα ή Πλαταριά θέλει η Κέρκυρα!

Ενέργειες και πολιτικές για την αναβάθμιση της πορθμειακής γραμμής Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα ζήτησε από τον Υπουργό Ναυτιλίας η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, υπογραμμίζοντας ότι «δεν μπορεί εν έτη 2021 να χρειάζεσαι δύο ώρες για να μεταβείς στην Ηγουμενίτσα».

Το θέμα τέθηκε με αφορμή την παρουσία του κ. Πλακιωτάκη στην Κέρκυρα και την παρουσίαση των λιμενικών έργων που θα χρηματοδοτηθούν από το νέο ΕΣΠΑ.

Η Μ. Υδραίου, αναφερόμενη στη μεγάλη διάρκεια του δρομολογίου της πορθμειακής γραμμής, επανέφερε το ζήτημα του εκσυγχρονισμού της ενώ, σχετικά με το ζήτημα της αναγκαστικής μείωσης ταχύτητας στον κόλπο της Ηγουμενίτσας αλλά και της απόστασης, είπε ότι αν δεν υπάρχει λύση εκεί, τότε θα πρέπει να εξεταστεί σοβαρά να γίνουν έργα και ενέργειες ώστε η Κέρκυρα να… αλλάξει λιμάνι από το οποίο εξυπηρετείται από την ηπειρωτική ακτή!

«Είναι πάνδημο αίτημα η γραμμή αυτή να αναβαθμιστεί. Και, αν δεν μπορεί να αναβαθμιστεί, να βρούμε κάπου παραδίπλα, όπως είναι η Πλαταριά, όπως είναι η Σαγιάδα. Σήμερα, το να θέλει κανείς δύο ώρες για να έρθει από την Ηγουμενίτσα, είναι κάτι που θέλουμε να το αλλάξουμε. Αποτελεί τροχοπέδη σε πολλά επίπεδα, οικονομικά, τουριστικά, κοινωνικά», δήλωσε η Μ. Υδραίου.