Μάριος Κάτσης: Μόνο η Μαξίμου ΑΕ θα έδινε άδεια στα Ασφαλτικά Σαγιάδας-Να ανακληθεί η απόφαση

Με αφορμή την άδεια εγκατάστασης πετρελαιοειδών ανάμεσα στις ιχθυοκαλλιέργειες στην περιοχή Λωρίδα της Σαγιάδας με απόφασή που εξέδωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Μάριος Κάτσης εξαπολύει δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση βάζοντας στον κάδρο και τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Γιόγιακα.

Στη δήλωση αναλυτικά αναφέρει:

«Το ζήτημα της εγκατάστασης πετρελαιοειδών στην περιοχή της λωρίδαςΣαγιάδας δίπλα στον ζωτικό χώρο του πλέον παραγωγικού και εξαγωγικού κλάδου της Θεσπρωτίας, αυτού  των ιχθυοκαλλιεργειών, έχει απασχολήσει για χρόνια την τοπική κοινωνία. Η σύσσωμη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας και όλων των φορέων ήταν αυτονόητη και καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε να δώσει άδεια εγκατάστασης παρότι πολλοί αποπειράθηκαν στο παρελθόν. Η πιο επικίνδυνη και αδίστακτη κυβέρνηση των deals, των υποκλοπών, των 10 δις € απευθείας αναθέσεων και των προστατών της αισχροκέρδειας ήταν η μόνη που μπορούσε να το κάνει, και το έκανε. Η Μαξίμου Α.Ε. άπλωσε τα πλοκάμια της και στο νομό μας, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της όλη την τοπική κοινωνία, το ΠΔ για την επέκταση της ΠΟΑΥ που ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ και ολοκληρώθηκε επί ΝΔ.

Οι επενδύσεις είναι ευπρόσδεκτες αλλά ευδοκιμούν μόνο όταν βρίσκονται σε σύμπνοια με τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας και δεν αποβαίνουν εις βάρος άλλων επενδύσεων. Καλώ τον κυβερνητικό βουλευτή κ. Γιόγιακα να κάνει το παν ώστε να παρθεί πίσω αυτή η ακατανόητη απόφαση της κυβέρνησης ΝΔ. Σε διαφορετική περίπτωση το χρεώνεται πολιτικά φταίει δεν φταίει. Κάθε φορέας ή αιρετός της Θεσπρωτίας οφείλει να πάρει θέση δημόσια και να επανεπιβεβαιώσει ότι συνεχίζει να βρίσκεται ενάντια σε μια βλαπτική επένδυση για την τοπική οικονομία και κοινωνία».