Μάριος Κάτσης: Ο Βασίλης Γιόγιακας έχασε την ψυχραιμία του γιατί αποκαλύψαμε την απάτη του

katsgio

Ο κ. Γιόγιακας είχε την ευκαιρία να ανασκευάσει την αρχική του δήλωση με την οποία πανηγύριζε για την ένταξη 7 έργων στο νομό μας, τα οποία όμως ήταν ενταγμένα ήδη στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ από την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά προτίμησε να συνεχίσει τον ολισθηρό δρόμο της πολιτικής εξαπάτησης. 
Στην ανακοίνωσή του αναρωτήθηκε μάλιστα εάν εγώ είμαι άραγε τόσο αφελής, ώστε να πιστεύω πως θα έβγαινε να μιλήσει για έργα αν αυτά ήταν εξασφαλισμένα. Του απαντώ ευθέως και του λέω ότι ακριβώς αυτό έκανε. Μιλάει για έργα που ήταν ενταγμένα και 100% χρηματοδοτικά εξασφαλισμένα και είτε το γνωρίζει και ψεύδεται, είτε το αγνοεί και παίζει απλά την κασέτα του Υπουργού του κ. Θεοδωρικάκου. 
Και για να τελειώνει το καλαμπούρι ρωτάω το εξής, εφόσον τα έργα ο ΣΥΡΙΖΑ τα ενέταξε στο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ χωρίς να έχει τους απαραίτητους πόρους, πως γίνεται στην απόφαση μεταφοράς του προηγούμενου προγράμματος στο νέο (ΑΔΑ: ΩΕΩΤ46ΜΤΛ6-ΕΥΤ / 18/6/2020 επισυνάπτεται στο τέλος), ο Υπουργός της ΝΔ να αναφέρει ότι εγκρίνει τη μεταφορά από το Πρόγραμμα Φιλόδημος I στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, 459 έργα συνολικού προϋπολογισμού 1.090.382.473,29€, ενώ παράλληλα αναφέρει πως δεν προκαλείται πρόσθετη δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού;
Τα έργα του Φιλόδημος Ι και ΙΙ χρηματοδοτούνταν με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Μιλάμε για έργα υποδομών τα οποία αγκαλιάστηκαν από την τοπική αυτοδιοίκηση. Έργα συνολικής αξίας άνω των 2 δις ευρώ χωρίς μάλιστα να επιβαρύνονται οι προϋπολογισμοί των Δήμων της χώρας. Πολλά ήδη κατασκευάστηκαν, κάποια κατασκευάζονται και άλλα εντάχθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση και περιμένουν την υλοποίηση τους. 
Δε σκοπεύω να πέσω στο επίπεδο των χαρακτηρισμών του κ. Γιόγιακα. Του συνιστώ να απευθυνθεί στους Δημάρχους του νομού, που ανήκουν μάλιστα στον πολιτικό του χώρο για να του επιβεβαιώσουν την επιτυχία ή την αποτυχία του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ. Του συνιστώ επίσης να κάνει μια βόλτα στους τρεις Δήμους του Νομού Θεσπρωτίας να δει με τα μάτια του τα «ανύπαρκτα έργα» της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ και μετά να αναλογιστεί πόσα νέα έργα έφερε η ΝΔ στον τόπο μας τον τελευταίο χρόνο. Άλλωστε η απάντησή του, αποτελεί αντιπερισπασμό για να αποφύγει τη δημόσια συζήτηση για το ξεπούλημα του λιμανιού με προίκα το μισό νομό και τις τεράστιες ευθύνες που έχει ο ίδιος. Το ότι κρύβεται από τα Δημοτικά Συμβούλια, απαξιώνοντας να ενημερώσει τους συμπολίτες αλλά και η αναντιστοιχία των δεσμεύσεών του με τις πράξεις του, το επιβεβαιώνουν περίτρανα.
Κατανοώ πλήρως τη δύσκολη θέση του αφού έπειτα από 13 μήνες στη διακυβέρνηση του νομού αντιλαμβάνεται πλέον ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι ανυπόφορη τόσο για το νομό όσο και για τη ζωή των συμπολιτών μας. Δυστυχώς τα μόνα που ο ίδιος έχει να επιδείξει είναι τα έργα της περιόδου του ΣΥΡΙΖΑ και τις αποτυχίες του στο κλείσιμο του Πανεπιστημιακού Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα και το σχέδιο ξεπουλήματος του λιμανιού της πόλης. 
Τον προκαλώ λοιπόν ευθέως σε δημόσια αντιπαράθεση, να συζητήσουμε με επιχειρήματα για τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο και τους πολίτες, το λιμάνι, τα έργα, το Πανεπιστήμιο, τον τουρισμό, την δημόσια υγεία, τον πρωτογενή τομέα και ότι άλλο εκείνος επιθυμεί.
Φέτος εξάλλου δεν γίνονται και πανηγύρια, οπότε δεν έχει καμία δικαιολογία.
Υγ.: Εδώ η απόφαση Θεοδωρικάκου για μεταφορά από Φιλόδημος σε Τρίτσης