Με δυνατές παρουσίες ολοκληρώθηκε το Il Porto triathlon στην Ηγουμενίτσα

Ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός του φθινοπώρου στη Δυτική Ελλάδα, το Il Porto Triathlon διοργανώθηκε την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, για 5η συνεχή χρονιά, στην Ηγουμενίτσα.
Ο αγώνας διεξήχθη εξ΄ ολοκλήρου την παραλία του Δρεπάνου, ώστε όλοι οι συμμετέχοντες να απολαύσουν τη διοργάνωση σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Οι περιορισμοί που ισχύουν λόγω των μέτρων αποτροπής της διάδοσης του κορονοϊού ανάγκασαν τους διοργανωτές, την Ολυμπιακή Ακαδημία Ηγουμενίτσας, να αναπροσαρμόσουν το πρόγραμμα των αγώνων.
Οι συμμετέχοντες αθλητές είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις κατηγορίες: αυτή της Super Sprint απόστασης (400m κολύμβηση σε ανοιχτή θάλασσα – 10km ποδήλατο – 2,5km τρέξιμο), της Sprint απόστασης (750m κολύμβηση σε ανοιχτή θάλασσα – 20km ποδήλατο – 5km τρέξιμο) και της ολυμπιακής απόστασης Olympic (1500m κολύμβηση σε ανοιχτή θάλασσα – 40km ποδήλατο – 10km τρέξιμο).
Στο αγωνιστικό μέρος, μεγάλα ονόματα του αθλήματος, που τα τελευταία χρόνια γνωρίζει ανάπτυξη και στη χώρα μας βρέθηκαν στην πρωτεύουσα της Θεσπρωτίας για το IL Porto triathlon.
Μεταξύ αυτών ο Χρήστος Γαρέφης, ιστορική μορφή του αθλήματος, ο οποίος τερμάτισε πρώτος στην κατηγορία sprint.
Οι συμμετοχές αθλητών και στις τρεις κατηγορίες άγγιξαν τις 180, από ολόκληρη σχεδόν την Ελλάδα.
Τις πρωτιές απέσπασαν:
Στην Ολυμπιακή διαδρομή στους άνδρες ο Πολύζος Παναγιώτης και στις γυναίκες η Πολυχρονιάδη Στεφανία.
Στην Sprint απόσταση ο Χρήστος Γαρέφης και η Παντζαρτζίδου Ελισάβετ.
Στην Super sprint ο Σπύρος Καρβούνης και η Ζαρίνα Κόπινα.
Όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο φθινόπωρο, με την ευχή να έχει τελειώσει η πανδημία και ο αγώνας να γίνει με την παρουσία και το χειροκρότημα του κοινού.

πηγή: ert.gr

Ρεπορτάζ: Βάσω Γκόρου, Φίλιππος Πλιακοπάνος

Φωτογραφίες: http://ilportotriathlon.gr