Με μόλις δύο ψήφους!

Η ιστορία με τους έκπτωτους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους στο Δήμο Ηγουμενίτσας, πέρα από τις πολλαπλές λίστες και άλλες μεθοδεύσεις της Δημοτικής Αρχής και της εκλεκτής της Διοίκησης της ΔΕΥΑΗ, έχει οδηγήσει και σε… τραγελαφικές καταστάσεις.

Αφού στην πραγματικότητα, άλλους επέλεξαν με την ψήφο τους οι δημότες κι άλλοι τελικά καταλαμβάνουν τις θέσεις στα συμβούλια. Κι έτσι βλέπουμε τον… τελευταίο αναπληρωματικό, με ελάχιστες (ή και… καθόλου ψήφους) να ορκίζεται και να αναλαμβάνει… καθήκοντα!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πενταμελές Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Γραικοχωρίου, που είναι από τις μεγαλύτερες του Δήμου, όπου ορκίστηκε τελικά σαν κοινοτική σύμβουλος από το Συνδυασμό του Δημάρχου Παναγιώτη Νταή, σε αντικατάσταση της Προέδρου που εξέπεσε της θέσης της λόγω χρεών και επειδή είχαν χρέη και οι επόμενοι αναπληρωματικοί του Συνδυασμού του, κυρία ελληνικής υπηκοότητας αλλά αλβανικής καταγωγής, που δεν κατοικεί στο Γραικοχώρι και έλαβε – σε μια Κοινότητα με 2.393 άτομα πληθυσμό και 1.175 εγγεγραμμένους εκλογείς – μόλις 2 ψήφους!  

Είναι δε, προφανές ότι συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο, μόνο για να καλύψει την απαιτούμενη ποσόστωση των γυναικών.

Να σημειώσουμε ότι στο Γραικοχώρι αν η συγκεκριμένη δεν ορκιζόταν σύμβουλος, δεν υπήρχαν άλλοι αναπληρωματικοί από το Συνδυασμό του κ. Νταή, οπότε τη θέση θα καταλάμβανε η πρώτη αναπληρωματική από τον δεύτερο Συνδυασμό, του κ. Μπέζα, που είναι μια νέα κοπέλα, πολιτικός μηχανικός, με ασυγκρίτως περισσότερους ψήφους, η οποία και ζει με την οικογένειά της στο Γραικοχώρι.

«Αυτό που κάνατε είναι ο πλήρης ευτελισμός της Αυτοδιοίκησης», είπε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο απευθυνόμενος προς το Δήμαρχο, ο Αντώνης Μπέζας. «Τι έχουμε να χωρίσουμε σε ένα Συμβούλιο Κοινότητας, που από το νόμο έχει μόνο γνωμοδοτικές αρμοδιότητες; Αυτό δεν  είναι  αντίληψη συνεργασίας αλλά καθεστωτική νοοτροπία. Τι μήνυμα δίνετε προς τους νέους ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά; Γιατί δεν της ζητήσατε να αποποιηθεί τη συγκεκριμένη θέση;”