Με… παρελθόν και… μέλλον οι ληστές!!!

ALBANOS3 16 6 14Κι άλλα χτυπήματα, δηλαδή ένοπλες ληστείες, σχεδίαζε η ομάδα των τεσσάρων δραστών που πριν δέκα ημέρες εισέβαλλε στα ΕΛΤΑ Καναλακίου.

Στο συμπέρασμα αυτό οδηγούνται αξιωματικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, αξιολογώντας όλα τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους και κυρίως όσα προέρχονται από τη σύλληψη των δύο δραστών.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο δεύτερος δράστης, ο οποίος συνελήφθη τη Δευτέρα στο Πετούσι, έχει διαπράξει κι άλλες ληστείες από τον Απρίλιο, όπου είχε πάρει άδεια από τις φυλακές Γρεβενών.

Εξέτιε ποινή κάθειρξης για ληστεία που είχε διαπράξει, αλλά μετά την άδεια που του χορηγήθηκε δεν επέστρεψε ξανά στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Το βαρύ ιστορικό λοιπόν των δύο δραστών, αλλά και ο οπλισμός που βρέθηκε στο αυτοκίνητό τους, αποτελούν σοβαρές ενδείξεις ότι ετοίμαζαν κι άλλα ένοπλα χτυπήματα στην περιοχή της Ηπείρου.

Για τη σύλληψη των δραστών υπήρξε άμεση κινητοποίηση και συντονισμένη διακλαδική επιχείρηση, η οποία οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από δυνάμεις της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Ηπείρου, του Κλάδου Αλλοδαπών & Προστασίας Συνόρων και ειδικές αστυνομικές δυνάμεις της Ε.Κ.Α.Μ.

Επιπλέον, εξαιτίας της επικινδυνότητας των δραστών, από την πρώτη στιγμή, η όλη επιχείρηση υποστηρίχθηκε από αστυνομικούς σκύλους ιχνηλασίας και εξειδικευμένο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, όπως θερμικές κάμερες, διόπτρες νυχτερινής κατόπτευσης και ελικόπτερο της Αστυνομίας.

Στο πλαίσιο του προανακριτικού έργου που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, διερευνάται όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας των δραστών και η τυχόν συμμετοχή ή/και συνδρομή τους και σε άλλες εγκληματικές πράξεις.

πηγή: epiruspost.gr