Με Πολυθεματικό Φεστιβάλ η Ηγουμενίτσα υποδέχεται το τελευταίο κρουαζιερόπλοιο του έτους…

Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας στην προσπάθεια της να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και την καινοτομία των τοπικών επαγγελματικών κλάδων του τουρισμού και των αγροτικών προϊόντων διατροφής συμμετέχει στο Έργο «Tempting Streets», το οποίο υλοποιείται με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία 2007-2013.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου Έργου η Π.Ε. Θεσπρωτίας διοργανώνει την Τρίτη 5/11/2013, ημέρα έλευσης του τελευταίου Κρουαζιερόπλοιου για το 2013 στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, την 1η Φάση Πολυθεματικού Φεστιβάλ για την προώθηση και την προβολή του τομέα παραγωγής, μεταποίησης και εμπορευματοποίησης των τοπικών αγροτικών προϊόντων.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (Κτίριο τερματικού σταθμού επιβατών) μεταξύ 10.00 π.μ. και 16.00 μ.μ.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν Έκθεση παρουσίασης τοπικών αγροτικών προϊόντων, μουσικο – χορευτικά δρώμενα και έκθεση τοπικής γαστρονομίας.

Το κρουαζιερόπλοιο Grand Holiday της εταιρείας Iberocruceros μεταφέρει 1500 επιβάτες και 700 μέλη πλήρωμα, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία στα πλαίσια της παραπάνω εκδήλωσης να έρθουν σε επαφή με την τοπική γαστρονομία αλλά και την πολιτιστική παράδοση της περιοχής μας.