Με φυτοφάρμακο μέσα στο κριθάρι δηλητηριάστηκαν τα άλογα στη Γλυκή Παραμυθιάς

Αίσθηση στο πανελλήνιο έκανε η υπόθεση με τα 11 δηλητηριασμένα άλογα στη Γλυκή Παραμυθιάς, αφού η είδηση έτρεξε στα κεντρικότερα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Στο μεταξύ γνωστός έγινε ο τρόπος με τον οποίο δηλητηριάστηκαν τα άτυχα ζώα, αφού βρέθηκε φυτοφάρμακο μέσα σε κριθάρι τροφή που σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες δεν χορηγούν κανονικά. Δύο από τα πανέμορφα ζώα βρέθηκαν νεκρά, τα υπόλοιπα εννέα, μετά την αγωγή που παρείχαν οι κτηνίατροι, παρουσιάζουν σημάδια βελτίωσης.

φωτό αρχείου

Τη μονάδα, στον Αχέροντα, επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης και κτηνίατροι της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου.

Τα άλογα χρησιμοποιούνταν για ξενάγηση στις πανέμορφες γωνιές του Αχέροντα. Βρίσκονταν σε περιφραγμένο κτήμα, δίπλα στον ποταμό. Εκεί οι ιδιοκτήτες τους βρήκαν τα δύο νεκρά και τα άλλα εννέα σε πολύ άσχημη κατάσταση.

«Πρόσεξα ότι στο έδαφος υπήρχε κριθάρι -πιθανόν δηλητηριασμένο- τη στιγμή που η τροφή των ζώων του είναι μόνο τριφύλλι και βρόμη. Αφήσαμε τα άλογα στη μία τα ξημερώματα. Ήταν εντάξει, με πλεόνασμα τροφών. Το κτήμα είναι περιφραγμένο» ανάφερε ο ιδιοκτήτης σε δηλώσεις που έκανε στο ΑΠΕ.

Δεν αποκλείεται πάντως η δηλητηρίαση των ζώων να συνδέεται με αντιδικίες που είχαν προκύψει κατά το παρελθόν. Την υπόθεση ερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς.

ΒδΈλλα με πληροφορίες από Epiruspost.gr και ΑΠΕ/ΜΠΕ