Μια καρέτα καρέτα επέστρεψε στη θάλασσα…

Μία νεαρή χελώνα καρέτα καρέτα, ο «Αλέξης», όπως ονομάσθηκε, και η οποία διασώθηκε στην Πρέβεζα στις 24 Αυγούστου αφέθηκε ελεύθερη στην παραλία Λεγρενά κατά τη δύση του ηλίου στις 9 Δεκεμβρίου. Ύστερα από ακτινογραφίες, εντοπίστηκε στο εσωτερικό της χελώνας ένα αγκίστρι, ακολουθούμενο από πετονιά.

Το γεγονός αυτό κατέστησε απαραίτητη τη χειρουργική επέμβαση η οποία πραγματοποιήθηκε σε κλινική. Η κτηνίατρός του ΑΡΧΕΛΩΝ Λητώ Κριτσέλη χορήγησε επίσης στη χελώνα αντιβιοτικά για την αποφυγή μόλυνσης.
Σύντομα, ο «Αλέξης» άρχισε να τρέφεται μόνος του, βοηθώντας έτσι στη γρηγορότερη ανάρρωσή του. Ακολούθησε ύστερα η μεταφορά του σε μεγαλύτερη δεξαμενή για παρακολούθηση κι έτσι ήρθε και η απελευθέρωση.
Το καλοκαίρι που πέρασε υπήρξε ιδιαίτερα πολυάσχολο με αρκετές χελώνες να φθάνουν καθημερινά στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ (http://www.archelon.gr) ειδικά από την περιοχή της Πρέβεζας. Η καλή συνεργασία που δημιουργήθηκε με μια τοπική οργάνωση, βοήθησε στην ενίσχυση της ευαισθητοποίησης σε κοινοτικό επίπεδο.