Μικρά με… κρα…

logo-vdella

Κύριε Διευθυντά,
διαβάζω σήμερα στην ηλεκτρονική σας έκδοση τα εξής:

1. “Πρεσβευτές της Ηπείρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 οι πρωταθλητές Κωπηλασίας”…

Στο σχετικό δελτίο τύπου της Περιφέρειας, 3 φορές αναφέρεται το όνομα του Αντιπεριφερειάρχη Π. Κολόκα, του αντιπεριφερειάρχη Σ. Ιωάννου και καμία των… “Πρεσβευτών” Πρωταθλητών της Κωπηλασίας!!! Απρέπεια ή ανοησία;

2. “Να μην αυξηθούν τα Δημοτικά Τέλη, εισηγείται η οικονομική επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας”…

Η εισήγηση δε της επιτροπής λέει ότι αυτή “είδε την οικονομική ύφεση”… Μπράβο! Εύχομαι δε του… χρόνου να καταφέρουν να δουν και τις περικοπές και τις απολύσεις και την ανεργία και τη φτώχεια και την ανέχεια… και να κατορθώσουν να προχωρήσουν και σε αντίστοιχες μειώσεις των τελών…

3. “Επίδομα γάλακτος σε 82 υπαλλήλους του Δήμου Ηγουμενίτσας!”…

Η εισήγηση δε, αναφέρει ότι η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου… λόγω του Καλλικράτη δεν πρόλαβε να διενεργήσει τον σχετικό διαγωνισμό του… ιλιγγιώδους ύψους των 30.500 ευρώ και για αυτό θα δοθεί στους υπαλλήλους ως παροχή σε χρήμα!

Μην με παραξηγήσετε! Καλώς θα κάνουν οι υπάλληλοι και θα πάρουν το επίδομα που δικαιούνται…

Κι αν κάνετε τις διαιρέσεις θα δείτε ότι πρόκειται για 371 ευρώ σε κάθε υπάλληλο… δηλαδή για 31 ευρώ το μήνα… τα οποία δίνονται στην πιο χαμηλόμισθη ομάδα, τους οδοκαθαριστές!

Θα ήταν όμως “αντρίκειο” να βγούμε και να πούμε την αλήθεια! Ότι δηλαδή, θεωρούμε ότι αυτοί οι υπάλληλοι είναι χαμηλά αμοιβόμενοι, αναγνωρίζουμε το έργο που προσφέρουν και επιλέξαμε (εδώ και δεκαετίες και όχι φέτος… λόγω φότου εργασίας…) να τους δίνουμε έστω αυτά τα 31 ευρώ… ως ένδειξη… αναγνώρισης της προσφοράς τους!

Και ταυτόχρονα να διεκδικήσουμε (ως Δήμος) και θέσεις εργασίας και μισθούς αξιοπρέπειας για όλους! (για να μην… εφευρίσκουμε… επιδόματα!)

Β. Γκ.