Μιχαέλα Λάκη: Η πρώτη Ελληνίδα και Θεσπρωτή πρωταθλήτρια Ευρώπης στο τένις

laki-most-title-0Η Μιχαέλα Λάκη με καταγωγή από Παραμυθιά Θεσπρωτίας και Τύρναβο, έγραψε ιστορία σήμερα, με την σπουδαία νίκη της στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U14 στο Most της Τσεχίας. Έγινε μόλις η 2η Ελληνίδα που συμμετείχε στον τελικό της διοργάνωσης αυτή, ενώ το όνομά της φιγουράρει πια ανάμεσα σ’ αυτά των Steffi Graf, Monica Seles, Justine Henin και άλλων.
Η Μ. Λάκη είναι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης στην κατηγορία των κοριτσιών έως 14 ετών, χάρη στην καθαρή νίκη της με 6-3, 6-2 στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Most της Τσεχίας, επί της Τουρκάλας Melisa Ercan.

Έγραψε μια ακόμα “χρυσή” σελίδα στην ιστορία του ελληνικού τένις, ακολουθώντας τα χνάρια των κορυφαίων μας πρωταθλητών αυτή τη στιγμή, Στέφανου Τσιτσιπά και Μαρίας Σάκκαρη, που τα τελευταία χρόνια διακρίνονται συνεχώς στα σημαντικότερα τουρνουά του πλανήτη.

Η 14χρονη Μιχαέλα, έγινε μόλις η δεύτερη Ελληνίδα που συμμετείχε σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 14 ετών, 23 χρόνια μετά την παρουσία της Λένας Δανιηλίδου στον τελικό του 1996. Τότε, η Λένα είχε βρει μπροστά της μια ακόμα πολύ σπουδαία πρωταθλήτρια, τη Justine Henin, από την οποία είχε ηττηθεί με 6-2, 6-1.

Το όνομα της Μιχαέλας, φιγουράρει πλέον ανάμεσα σε αυτά των Manuela Maleeva (1981), Steffi Graf (1982, 1983), Monica Seles (1986), Magdalena Maleeva (1988), Iva Majoli (1990), Martina Hingis (1992), Justine Henin (1996) και πολλών άλλων.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων, μόνο ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε κερδίσει τίτλο για τα ελληνικά χρώματα στα μονά, το 2016 στην κατηγορία των 18 ετών, στο Klosters της Ελβετίας.

Εκτός από τη Δανιηλίδου, σε τελικό είχε βρεθεί και ο Τάσος Μπαβέλας, στην κατηγορία των 16 ετών το 1984, ενώ στα διπλά, είχαν αναδειχθεί πρωταθλήτριες επίσης στην κατηγορία των 16 ετών το 1980 οι Αγγελική Κανελλοπούλου και Ντενίζ Παναγοπούλου.