ΜΛ-ΚΚΕ: Κάτω η κυβερνητική απαγόρευση του εορτασμού του Πολυτεχνείου!

Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες για ψωμί, δουλειά, υγεία ειρήνη, δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία!

Φέτος η κυβέρνηση με πρόσχημα την προστασία από τον κορονοϊό προχώρησε στην απαγόρευση του εορτασμού του Πολυτεχνείου και των αντιιμπεριαλιστικών διαδηλώσεων. Στην πραγματικότητα με όχημα την πανδημία έρχεται να υλοποιήσει ένα μεγάλο πόθο της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης. Οι κυρίαρχοι κύκλοι εδώ και δεκαετίες θέλουν να καταργήσουν και να σβήσουν από τη λαϊκή μνήμη και συνείδηση τα μεγάλα διδάγματα της εξέγερσης. Παρ όλα αυτά το Πολυτεχνείο αντέχει εδώ και μισό αιώνα και εξακολουθεί να εμπνέει τους σημερινούς αγώνες του λαού και της νεολαίας και τα μεγάλα συνθήματα-στόχοι του για ψωμί, παιδεία, δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία, ενάντια στις πολιτικές της πείνας, της καταστολής, της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, παραμένουν επίκαιρα.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί τους  εργαζόμενους και τη νέα γενιά να δώσουν απάντηση στις κυβερνητικές απαγορεύσεις με την πιο πλατιά συμμετοχή τους στις αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις, για να τιμήσουμε παντού το μεγάλο λαϊκό ξεσηκωμό. Να υπερασπίσουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες που κατακτήθηκαν με αιματηρούς αγώνες, όπως η εξέγερση του Νοέμβρη.

47 χρόνια από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου που αποτέλεσε κορύφωση της αντιδικτατορικής πάλης ο λαός μας,  πρέπει να βγει ξανά στο δρόμο του αγώνα και να παλέψει για:

ΨΩΜΙ – ΔΟΥΛΕΙΑ: Η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από την απότομη πτώση του βιοτικού επιπέδου του λαού. Η αντιλαϊκή πολιτική της καραντίνας και του lockdown έχει επιφέρει τραγικές συνέπειες στην οικονομία, τα μεροκάματα, στους μισθούς και τις συντάξεις των εργαζομένων. Ταυτόχρονα η πανδημία αξιοποιείται από την κυβέρνηση ώστε να προωθηθούν μια σειρά από βαθιά αντιδραστικές τομές που χτυπούν σκληρά τα εργασιακά δικαιώματα του λαού μας.

ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΠΡΟΝΟΙΑ: Στην περίοδο της πανδημίας οι κοινωνικές παροχές δέχονται σοβαρά πλήγματα. Η παιδεία καρκινοβατεί μεταξύ υποστελέχωσης και τηλεκπαίδευσης, ενώ η κυβέρνηση αντί να πάρει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η υγεία μαθητών – φοιτητών – εκπαιδευτικών κρατά κλειστά τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, γενικεύοντας το μέτρο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία. Από τη μία παίρνει αλλεπάλληλα αντεργατικά μέτρα και αφήνει παιδεία, υγεία, πρόνοια ανοχύρωτες στην πανδημία,  και από την άλλη προσφέρει πλουσιοπάροχες χρηματοδοτήσεις και διευκολύνσεις στο μεγάλο κεφάλαιο.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ: Η μόνη πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση απέναντι στην πανδημία είναι η πολιτική της καραντίνας, των απαγορεύσεων και της τρομοκρατίας. Ο κορονοϊός αποτέλεσε την χρυσή ευκαιρία ώστε να γίνουν πράξη οι πιο σκοτεινοί σχεδιασμοί των κυρίαρχων κύκλων της μεγαλοαστικής τάξης. Μέσα σε αυτήν την περίοδο ψηφίστηκε ο χουντονόμος που χτυπά το δικαίωμα στις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις, ενώ τώρα προωθείται το αποφασιστικό χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας και συνολικά στο συνδικαλισμό. Ταυτόχρονα, οι αστυνομικές δυνάμεις εφαρμόζοντας την αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης, εξαπολύουν τρομοκρατικές επιθέσεις επιβάλλοντας με τον πιο άγριο τρόπο το δόγμα του νόμου και της τάξης.

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ: Όλες οι κυβερνήσεις της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης υπηρετώντας πιστά το δόγμα της υποτέλειας «ανήκομεν εις την Δύσιν» έχουν προσδέσει ασφυκτικά τη χώρα στο άρμα των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ – ΕΕ, την έχουν μετατρέψει σε μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση για την εξαπόλυση των στρατιωτικών τους επιθέσεων και εκλιπαρούν την εύνοια και τη στήριξη των ξένων αφεντικών τους. Οι βαριές συνέπειες της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης δείχνουν την κρίσιμη και αποφασιστική σημασία που έχει για τη ζωή του ελληνικού λαού και την πορεία του τόπου ο αγώνας για την κατάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας.

Ο αγώνας αυτός εκφράζεται μέσα από την προώθηση των λαϊκών αιτημάτων για την έξοδο της χώρας από ΕΕ-ΝΑΤΟ, την απομάκρυνση των βάσεων και των ξένων πολεμικών στόλων από την ελληνική επικράτεια, για την ολοκληρωτική απαλλαγή από τα δεσμά της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, ενάντια στον πόλεμο, στο φασισμό και στην κοινωνία της εκμετάλλευσης.

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΤΙΜΑΜΕ τους ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ!

Όλοι στη συγκέντρωση Τρίτη 17/11, 4μμ, στην Ηγουμενίτσα, στην πλατεία Δημαρχείου