Μπλόκο από το Λιμεναρχείο σε μεγάλη ποσότητα ηρωίνης

Την ηρωίνη που ήταν τοποθετημένη σε ειδική κρύπτη και τυλιγμένη σε σελοφάν ξετρύπωσε ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. Πρόκειται για μία ακόμη, μεγάλη επιτυχία των Λιμενικών, στον πόλεμο κατά της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Από τους λιμενικούς κατασχέθηκαν πάνω από εννέα κιλά ηρωίνης ενώ συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, ένας 65χρονος και μία 72χρονη γυναίκα που επέβαιναν στο αυτοκίνητο.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη του λιμένα εξωτερικού, από προσωπικό της ομάδας Κ9/Περιφερειακής Δίωξης Ναρκωτικών με τη συνδρομή στελεχών του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής και κατόπιν ένδειξης αστυνομικού σκύλου Κ9, βρέθηκε στο Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε ο 65χρονος αλλοδαπός με συνοδηγό την 72χρονη αλλοδαπή, εντός ειδικά διαμορφωμένης κρύπτης στο κάτω μέρος του δαπέδου, δεξιά και αριστερά από τα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού, ποσότητα ναρκωτικής ουσίας ηρωίνης, συσκευασμένη σε εννέα δέματα, τυλιγμένα σε σελοφάν, συνολικού μικτού βάρους εννέα κιλών και εκατόν ογδόντα γραμμαρίων (9,180 kg).

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν η ποσότητα ναρκωτικής ουσίας, το Ι.Χ.Ε. όχημα, δύο (02) κινητά τηλέφωνα, μία (01) συσκευή πλοήγησης (GPS) καθώς και τα χρηματικά ποσά των χιλίων πεντακοσίων ευρώ (1.500€), τριάντα πέντε δολαρίων ΗΠΑ και εκατόν τριάντα έξι λέβα Βουλγαρίας.