Νέα σύσκεψη για λύση στα ασφαλτικά

SAGIADA IX Σε μία νέα σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα θα επιχειρηθεί να δοθεί λύση στην εγκατάσταση της μονάδας πετρελαιοειδών κι ασφαλτικών. Τη σύσκεψη συγκαλεί ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηλίας Θεοδωρίδης και σ’ αυτή σύμφωνα με πληροφορίες θα παραβρεθούν ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η προσπάθεια για εξεύρεση νέου χώρου προκειμένου να εγκατασταθεί η μονάδα που έχει αδειοδοτηθεί για την περιοχή της Σαγιάδας ξεκίνησε εδώ και μερικούς μήνες. Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις του έχει κάνει σαφές ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν μπορεί να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει σε μία περιοχή όπου αναπτύσσονται με ταχείς ρυθμούς οι ιχθυοκαλλιέργειες. Έτσι ξεκίνησε η προσπάθεια για την εξεύρεση εναλλακτικής λύσης. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι η λύση αυτή βρίσκεται στη Γωνιά, δεν έτυχε της αποδοχής ούτε από το Δήμο Ηγουμενίτσας ούτε από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Τη Δευτέρα λοιπόν στις έντεκα το πρωί θα γίνει μία ακόμη προσπάθεια ώστε να λυθεί ένας γόρδιος δεσμός που δημιουργήθηκε από τη βιασύνη κάποιων να αδειοδοτήσουν την εν λόγω μονάδα.

πηγή: epiruspost.gr