ΞΑΦΝΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

syriza0Όπως και σε όλη την Ελλάδα, έτσι και στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας έφτασε το έγγραφο της ονομαστικής καταγραφής των υπαλλήλων που υπηρετούν σε θέσεις ΔΕ Οδηγών Ασθενοφόρων και ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων. Στο έγγραφο αυτό, μεταξύ άλλων, ζητείται επιπλέον να προσδιοριστεί, αν κάποιοι από αυτούς εξαιρούνται, με βάση τις διατάξεις του άρθρου 125 του Ν.4199/13, δηλαδή του νόμου της διαθεσιμότητας.

Ο υπουργός σχεδιάζει άμεσα να εκδώσει Υπουργική Απόφαση που θα καταργεί τους συγκεκριμένους κλάδους (ΔΕ Οδηγών Ασθενοφόρων και ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων) και θα οδηγεί στην διαθεσιμότητα-απόλυση τους εργαζόμενους. Όπως όλα δείχνουν θα  ακολουθήσουν και άλλοι κλάδοι, υπηρεσίες και τμήματα του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας που θα μπουν στο κυβερνητικό σφαγείο. Η δημόσια υγεία δέχεται ανελέητη επίθεση από αυτούς που δεν διστάζουν ωμά και κυνικά να δηλώσουν ότι οι ιδιωτικές δομές υγείας αποτελούν το όραμά τους.

Σε αυτές τις πολιτικές θα μας βρουν απέναντί τους. Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας και στεκόμαστε στο πλευρό τους στις δίκαιες κινητοποιήσεις τους, για την άρση των διαθεσιμοτήτων, για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν υγείας, όπου όλοι, χωρίς περιορισμούς, θα έχουν πρόσβαση.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ η υγεία αποτελεί δημόσιο αγαθό και κοινωνικό δικαίωμα. Η κυβέρνηση της αριστεράς θα αποκαταστήσει το έγκλημα που διαπράττεται σήμερα και θα ξαναδώσει στους πολίτες το δικαίωμα για αξιοπρέπεια στη ζωή, στην υγεία, στην ασθένεια.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΚΑΣ

Βουλευτής Ν. Πρέβεζας – ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ

—————————–

Σαπουτζάκη 3, 48100 Πρέβεζα, Τηλ: 2682061585

Βουλής 4, 10562 Αθήνα Τηλ: 2103706259, Φαξ: 2103706059

barkas@parliament.gr