Ξενικά τον Οκτώβριο η Γ’ φάση στο λιμάνι Ηγουμενίτσας

ERGAΜέσα στον Οκτώβριο θα ξεκινήσουν τα έργα στην τρίτη φάση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας. Αυτό κάνει γνωστό ο Υφυπουργός Εργασίας και βουλευτής Θεσπρωτίας Αντώνης Μπέζας, μετά τις συναντήσεις που είχε στο Υπουργείο Υποδομών.

Όπως τονίζει ο κ. Μπέζας, δεν υπάρχει καμία ανησυχία για το μέλλον του έργου καθώς γίνονται όλες οι προετοιμασίες ώστε εντός του Οκτωβρίου η εταιρεία που υποκατάστησε τον αρχικό ανάδοχο θα ξεκινήσει τις εργασίες και το εργοτάξιο να είναι σε πλήρη λειτουργία.

Ο κ. Μπέζας υπενθυμίζει ακόμη ότι κατά τη συνάντηση που είχε γίνει τον Ιούλιο, με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, παρόντος του Δημάρχου Ηγουμενίτσας και υπηρεσιακών παραγόντων, ο Υπουργός Υποδομών δεσμεύτηκε ότι η χρηματοδότηση του έργου της Γ΄ Φάσης θα γίνει από τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020.

«Δεν νομίζω λοιπόν, ότι υπάρχει κάποιος λόγος ανησυχίας. Παρακολουθούμε από κοντά την πορεία εκτέλεσης του έργου, ενός μεγάλου έργου υποδομής, που αναβαθμίζει τη στρατηγική θέση της Ηγουμενίτσας, ενισχύει την τοπική οικονομία και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας», καταλήγει στη δήλωσή του.