Οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας

igmdimarxeio

igmdimarxeioΜειώσεις Τελών Λαϊκής Αγοράς

Λύση στο θέμα της λειτουργίας της Φιλαρμονικής του Δήμου

Αισθητικές παρεμβάσεις στην Πλατεία Δημαρχείου

Η Ολυμπιακή Φλόγα στην Ηγουμενίτσα στις 12 Μαΐου

Κανονισμός κοινοχρήστων χώρων αιγιαλού και παραλίας


Μειώσεις Τελών Λαϊκής Αγοράς

Το Κοινωνικό της πρόσωπο επιδεικνύει για μια ακόμη φορά η Δημοτική Αρχή του Δήμου της Ηγουμενίτσας, προχωρώντας σε μειώσεις των Τελών για την κάλυψη θέσεων Λαϊκής Αγοράς.

Σε μια χρονική περίοδο που οι Δημότες βρίσκονται αντιμέτωποι με τις συνέπειες που έχει επιφέρει η οικονομική κρίση, το Δημοτικό Συμβούλιο αποδεχόμενο τη σχετική ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής,  προχωρά σε μειώσεις της τάξεως του 30% για τους παραγωγούς και σε ειδική τιμή για όσους έχουν την ιδιότητα των πολυτέκνων.

 

Λύση στο θέμα της λειτουργίας της Φιλαρμονικής του Δήμου

Συμβιβαστική λύση δίδεται στο θέμα της λειτουργίας της Φιλαρμονικής του Δήμου, ύστερα από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Προέδρου του Νομικού Προσώπου-Δημοτικού Συμβούλου κ. Γιώργου Κωλέτα, υπευθύνου της Φιλαρμονικής και αντιπροσωπείας των Μουσικών.

Τα έξοδα λειτουργίας της Φιλαρμονικής, ανά έτος, σύμφωνα με τον επανασχεδιασμό, θα ανέρχεται στα 17.000 ευρώ, ποσό κατά πολύ μικρότερο από αυτό  που προβλέπονταν με τον προηγούμενο κανονισμό και αδυνατούσε να καλύψει ο Δήμος.

Σύμφωνα με την πρόταση που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δ.Σ, προβλέπονται τα εξής:

Ανά έτος θα λαμβάνουν χώρα 14 βασικές εκδηλώσεις και το ποσό με το οποίο θα χρηματοδοτείται η κάθε εκδήλωση θα ανέρχεται στα 1200 ευρώ.

Όσο για τις αμοιβές των Μουσικών, αυτή θα καθορίζεται με βάση τα έτη συμμετοχής του καθενός στη Φιλαρμονική, με το διαχωρισμό σε τρεις κατηγορίες.

1η κατηγορία,  οι Μουσικοί που έχουν συμπληρώσει πάνω από 10ετία.

2η κατηγορία,  όσοι έχουν από 5 μέχρι 10 έτη και

3η κατηγορία,  όσοι έχουν λιγότερα από 5 έτη.

Η Δημοτική Αρχή δεσμεύεται επίσης να καλύψει τις ανάγκες σε νέες στολές και Μουσικά Όργανα, αλλά και τις επισκευές των υπαρχόντων, ενώ εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα για τη στέγαση της Φιλαρμονικής, υπό καλύτερες συνθήκες.

Ο κ. Κωλέτας ευχαρίστησε τους μουσικούς για την κατανόηση και για τη συμφωνία που επήλθε.

Αισθητικές παρεμβάσεις στην Πλατεία Δημαρχείου

Το είδος των παρεμβάσεων που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη,  στο πλαίσιο της αισθητικής βελτίωσης  της Πλατείας Δημαρχείου, παρουσίασε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ηγουμενίτσας κ. Χρήστος Μασούρας.

Αυτές περιλαμβάνουν  τη λειτουργία του σιντριβανιού, τοποθέτηση νέων δένδρων, αντικατάσταση χλοοτάπητα στα σημεία όπου έχει φθαρεί, παρτέρια με φυτά σε διάφορα σημεία και ενός μεγάλου κοντά στο σιντριβάνι.

 

Η Ολυμπιακή Φλόγα στην Ηγουμενίτσα στις 12 Μαΐου

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη διεξαγωγή εκδήλωσης στις 12 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει από την πόλη της Ηγουμενίτσας. Ήδη σε συνεργασία με τους κατά τόπους Αθλητικούς Ομίλους, όπως ενημέρωσε ο Αντιδήμαρχος κ. Βασίλειος Τσώλης, έχουν οριστεί οι έξι λαμπαδηδρόμοι που θα μεταφέρουν την Ολυμπιακή Φλόγα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Δημαρχείου.

Κανονισμός κοινοχρήστων χώρων αιγιαλού και παραλίας

Τέλος, εγκρίθηκε ο κανονισμός κοινοχρήστων χώρων αιγιαλού και παραλίας του Δήμου.

Αντικείμενο του κανονισμού είναι η ασφάλεια και η εξυπηρέτηση των λουόμενων στις παραλίες του Δήμου Ηγουμενίτσας, η βελτίωση της λειτουργικότητας των παραλιών, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες και η άσκηση των δραστηριοτήτων εκείνων, που εξυπηρετούν τους λουόμενους ή την αναψυχή του κοινού, όπως η εκμίσθωση θαλάσσιων μέσων αναψυχής, καθισμάτων, ομπρελών κλπ