Οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου

Από   τη   Γραμματεία    του   Περιφερειακού    Συμβουλίου    Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο,  στη συνεδρίασή του,  που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29-7-2011:

1) Ενέκρινε, ομόφωνα, την έγκριση παραχώρησης χρήσης υπηρεσιακού αυτοκινήτου της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας στο Δήμο Αρταίων,  όπως και εξοπλισμού (επίπλων, Η/Υ κ.λ.π.) στη Δ/νση  Β/θμιας Εκπαίδευσης Άρτας, για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους. Εξουσιοδότησε  τον Περιφερειάρχη και τους Αντιπεριφερειάρχες των Π.Ε. για την παραχώρηση χρήσης κινητών περιουσιακών στοιχείων της Περιφέρειας Ηπείρου, για περιπτώσεις που τυχόν προκύψουν στο μέλλον.

2)  Ενέκρινε, κατά πλειοψηφία,  τον Απολογισμό  Εσόδων – Εξόδων της Περιφέρειας Ηπείρου (πρώην Ν.Α.) οικ. έτους 2010.

3) Σχετικά με τη λειτουργία του ΧΥΤΑ στο Ελληνικό,  κατέληξε, κατά πλειοψηφία, στην εξής απόφαση:

Η Διοίκηση της Περιφέρεις θα σεβαστεί απόλυτα τη νομιμότητα και τις ως τώρα αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Βάσει αυτών θα προχωρήσει στην έκδοση της άδειας λειτουργίας. Αν υπάρξει αρνητική απόφαση από την εκδίκαση της κύριας προσφυγής στο ΣτΕ, τότε θα επανεξετάσει το σχεδιασμό.

Η Διοίκηση της Περιφέρειας είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει τις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ, καθώς το έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο.

Το χρονικό όριο λειτουργίας του ΧΥΤΑ, ορίζεται από τις νομικές δεσμεύσεις που υπάρχουν και όχι από τις πολιτικές δεσμεύσεις που είχαν ή έχουν αναληφθεί. Σε διαφορετική περίπτωση το κόστος για τους πολίτες της Ηπείρου, τους Δήμους και την Περιφέρεια θα είναι δυσβάσταχτο. Αν παρά ταύτα, υπάρξει απόφαση της Κυβέρνησης που να ορίζει διαφορετικά, η Διοίκηση της Περιφέρειας Ηπείρου θα την υλοποιήσει στο ακέραιο.

4) Επίσης, εκτός ημερήσιας διάταξης, ομόφωνα, αποφάσισε για την αποστολή συγχαρητήριου τηλεγραφήματος  στις αθλήτριες αλλά και σε όλους τους συντελεστές της επιτυχίας της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης Γυναικών, η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο 14ο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου στη Σαγκάη. Η επιτυχία αυτή είναι πολύ σημαντική, καθώς είναι ο πρώτος παγκόσμιος τίτλος για ελληνική ομάδα οποιουδήποτε αθλήματος σε επίπεδο ανδρών ή γυναικών.