Ομάδα Αυτοοργάνωσης: ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ

– ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Μπροστά στις εκλογές της 25 Γενάρη 2015, είναι ώρα να ειπωθούν αλήθειες.

 ΤΟ 2004-2009 και ειδικά η διετία 2007-2009 θα περάσει στην πολιτική ιστορία της χώρας, ως η περίοδος της μεγαλύτερης δημοσιονομικής εκτροπής και εμπορικού ελλείμματος. Η κυβέρνηση του Καραμανλή παρακολουθούσε ανήμπορη να αντιδράσει, αλλά εξακολουθούσε να φορτώνει το κράτος με ρουσφέτια διογκώνοντας τις δαπάνες.

Το 2009 η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου πήρε την καυτή πατάτα στα χέρια της, χωρίς να μπορεί να φανταστεί το μέγεθος του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Παρά τις επιθέσεις των αγορών, παρά την αδυναμία κατανόησης του προβλήματος από τους εταίρους μας στην Ευρώπη, οι οποίοι μας κατηγορούσαν για GREEK STATISTICS, ο Γ. Παπανδρέου έπεισε τους εταίρους για την δημιουργία εξαρχής του μηχανισμού στήριξης.

ΕΤΣΙ:

– Αποφύγαμε την άτακτη χρεοκοπία

-Μπήκε η χώρα, με την υπογραφή του μνημονίου, σε ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής με παράλληλη χρηματοδότηση των αναγκών της οικονομίας της.

Το μνημόνιο είχε μεγάλο πολιτικό και προσωπικό κόστος για τον Γ. Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ και όλους μας. Ήταν η μοναδική επιλογή που μας επέτρεψε να είμαστε ακόμα στην ΕΕ, η χώρα στάθηκε όρθια και αποφύγαμε την καταστροφή. Τα δανεικά από άλλες πηγές, όπως αποδείχτηκε, δεν υπήρχαν ( ΡΩΣΙΑ,ΚΙΝΑ,ΒΡΑΖΙΛΙΑ), Υπήρχαν βέβαια λύσεις χειρότερες (ΚΥΠΡΟΣ)
Ο Παπανδρέου πρότεινε η δανειακή σύμβαση και το κούρεμα του χρέους καθώς και οι δεσμεύσεις που τα συνόδευαν να τεθούν στην ετυμηγορία του Ελληνικού λαού με ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. Όμως ανατράπηκε από το ΙΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟ ΚΟΜΜΑ.

Απέναντι στην προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας από την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, στάθηκε ολόκληρη η αντιπολίτευση (ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ,ΚΚΕ) και από δίπλα οι μπαχαλάκηδες, οι “αγανακτισμένοι”, το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και κάθε λογής ΣΩΤΗΡΕΣ και με κερασάκι της τούρτας τους ακροδεξιούς και τους ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής. Όλοι θυμόμαστε τα ΖΑΠΠΕΙΑ του κ. ΣΑΜΑΡΑ, που τον Νοέμβρη του 2011 προσγειώθηκε στην πραγματικότητα.

Παρά τις απίστευτες αυτές αντιδράσεις ο Παπανδρέου πρόλαβε να κάνει αλλαγές που για την χώρα είναι πρωτοποριακές, αλλά αυτονόητες και αναγκαίες.
Θυμίζουμε: Διαύγεια, OPEN GOV, Εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος, Άρση τραπεζικού απορρήτου, φορολόγηση OFFSHORE, Νόμος για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ηλεκτρονική κάρτα αποδείξεων, ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, Ηλεκτρονική διακυβέρνηση, Ηλεκτρονική συνταγογράφηση, Απογραφή δημοσίων υπαλλήλων, Νόμος για το χτύπημα του λαθρεμπορίου καυσίμων

Η προσγείωση του κ. Σαμαρά και της ΝΔ μετά την συμφωνία των Βρυξελλών που έκανε ο Παπανδρέου με τους εταίρους μας στις 26/10/2011, τις ασχήμιες στην Εθνική γιορτή της 28 Οκτώβρη στη Θεσσαλονίκη, τις Κάννες, την ακύρωση του δημοψηφίσματος και την ανατροπή της κυβέρνησης Παπανδρέου, έφεραν την κυβέρνηση Παπαδήμου. Και αυτή όμως υπονομεύτηκε από την βιασύνη του κ. Σαμαρά να γίνει πρωθυπουργός τον Μάη του 2012.

Από το 2012 και μετά με την κυβέρνηση Σαμαρά, αρχίζει η προσπάθεια παρεμπόδισης των μεταρρυθμίσεων και αποδόμησης των θεσμοθετημένων μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης Παπανδρέου. Έλαβε σειρά άδικων μέτρων με στόχο κύρια τη μεσαία τάξη, ενώ απέφυγε συστηματικά να ενοχλήσει την άρχουσα οικονομική τάξη (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΛΙΤ-ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ κλπ), με τελειωτικό χτύπημα τον  ΕΝΦΙΑ.
Το ΠΑΣΟΚ δυστυχώς δεν αντέδρασε όσο θα όφειλε, στη συντηρητική στροφή της κυβέρνησης και την επώαση ακροδεξιών θυλάκων στους κόλπους της. Άλλο πράγμα η συνεργασία, όταν επιβάλλεται και άλλο η ταύτιση με συντηρητικές πολιτικές με κίνδυνο να αφομοιωθείς.

Σήμερα εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη διαφάνειας, αξιοκρατίας και αποτελεσματικού κράτους.

Να υπάρχει σωστό φορολογικό σύστημα.

Να προστατευτεί ο συνταξιούχος και να βελτιωθεί η κατάσταση στην υγεία και την παιδεία.

Να απελευθερώσουμε τα πανεπιστήμια από το κράτος.

Να μπορούν να γίνουν, μη κερδοσκοπικά, μη κρατικά πανεπιστήμια.

Να προστατευτεί ο αγρότης και ο ελεύθερος επαγγελματίας.

Ιδίως να προστατευτεί ο άνεργος και η νέα γενιά και τόσα άλλα.

Το ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ βρίσκεται στο ξεκίνημα.

Κανένας υποστηρικτής δεν προσέτρεξε με την λογική να βολευτεί. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ. Ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου θα μπορούσε να βολευτεί στην έδρα του βουλευτή όπως του προτάθηκε και να μην ενοχλεί κανέναν.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ
Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι να φτιάξουμε ένα σοβαρό δημοκρατικό κράτος, είναι η θέση του 2009 και είναι και η θέση του τώρα.

Αν δεν φτιάξουμε αυτό το κράτος που δεν θα σπαταλάμε πόρους και δεν θα υπηρετεί το κατεστημένο, ούτε οικονομία θα φτιάξουμε ούτε φορολογία, ούτε θα προστατεύσουμε  τον νέο, τον άνεργο, τον συνταξιούχο, ούτε θα βελτιώσουμε την παιδεία και την Υγεία, ούτε τις κοινωνικές παροχές.

Απαραίτητη λοιπόν προυπόθεση και για την ανάπτυξη και για την αλληλεγγύη και για να ξεκινήσουμε να παράγουμε υγιώς νέο πλούτο και για να αποκτήσουμε κοινωνικές δομές που δίνουν ασφάλεια στον πολίτη, είναι να αποκτήσουμε ένα ΔΗΜΟΣΙΟ με ΘΕΣΜΟΥΣ που υπηρετούν τον πολίτη και μόνο τον πολίτη και το δημόσιο συμφέρον. Είναι να απελευθερώσουμε τους θεσμούς της Δημοκρατίας από τον πελατειακό εναγκαλισμό τους, με κάθε λογής συμφέροντα. Με θεσμούς που λειτουργούν και προστατεύουν τον πολίτη από κάθε μορφής αυθαιρεσία. Θεσμούς που αποτρέπουν την σπατάλη, την ιδιοποίηση του πλούτου του ελληνικού λαού. Από εδώ ξεκινάνε όλα. Χρειάζονται βαθιές τομές. Τομές που δεν μας επιβάλλει κανένας. Αλλά εμείς επιλέγουμε να δεσμευτούμε σε αυτές ως καθήκον απέναντι στη χώρα και κυρίως απέναντι στην επόμενη γενιά.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΜΕ ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΟΥΜΕ

  1. Οτι σε ένα συγκεκριμένο διάστημα όλες οι επαφές του πολίτη με το δημόσιο θα γίνονται ηλεκτρονικά και με διαφάνεια, ώστε να εκμηδενιστούν οι πιθανότητες συναλλαγής, διαφθοράς και εκβιασμών.
  2. Οτι όλα τα πόθεν έσχες, όχι μόνο των πολιτικών αλλά και όλων των υπόχρεων δημοσίων λειτουργών, δικαστών, δημοσιογράφων θα δημοσιοποιούνται σε ηλεκτρονική βάση ανοιχτά στο δημόσιο έλεγχο.
  3. Για την ενίσχυση, εξάπλωση και εν καιρώ συνταγματική κατοχύρωση της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ και των ηλεκτρονικών προμηθειών. Για την απόλυτη κατοχύρωση της αξιοκρατίας στο δημόσιο με κανόνες που κατοχυρώνουν οτι θα επιλέγονται οι άξιοι και όχι οι αρεστοί σε όλες τις θέσεις ευθύνης, χωρίς εξαιρέσεις και ανεξάρτητα από την εναλλαγή των κυβερνήσεων.
  4. Για την αναζωογόνηση της δημοκρατίας μας από την συμμετοχή του πολίτη. Με πραγματική ηλεκτρονική διαβούλευση πριν την λήψη αποφάσεων και την χρήση δημοψηφισμάτων που θα κάνουν κάθε πολίτη να αισθάνεται και να είναι καθημερινά και πραγματικά συμμέτοχος στην πορεία του τόπου.
  5. Σε συγκεκριμένα βήματα που θα βεβαιώσουν ότι κάθε υπόθεση στα δικαστήρια θα εκδικάζεται σε διάστημα συντομότερο από τον μέσο Ευρωπαικό όρο.
  6. Οτι σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα συμφωνήσουμε και θα αποκτήσουμε νέο, σύγχρονο φορολογικό μηχανισμό που θα φορολογεί δίκαια και θα λειτουργεί με τα πιο σύγχρονα πρότυπα.
  7. Απέναντι στην επόμενη γενιά ότι αλλάζουμε συθέμελα το πολιτικό σύστημα καταργώντας ένα εκλογικό σύστημα που ευνοεί την διαπλοκή. Σπάζοντας τις αχανείς εκλογικές περιφέρειες και χτυπώντας αλύπητα το “μαύρο χρήμα”

“Η ΛΟΓΙΚΗ  ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ” ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ.

 Η πράξη έδειξε ότι γίνονται.

Στις 26 του Γενάρη η οδυνηρή πραγματικότητα θα επιστρέψει. Τα κόμματα που δημιουργήθηκαν ή γιγαντώθηκαν από το μνημόνιο (ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ) θα αντικρίσουν κατάματα την αλήθεια, Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί και να μείνει όρθια μέσα στην ΕΕ, μέσα στο ΕΥΡΩ, χωρίς τον κίνδυνο χρεωκοπίας.

Θεωρούμε ότι μέσα στη Βουλή θα είναι χρήσιμη η φωνή μας, η φωνή της λογικής, της εμπειρίας και του αγώνα.

Καλούμε όλους σε συστράτευση στην ρεαλιστική, δημοκρατική και οραματική πρόταση του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ με αρχηγό τον Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ

ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ 

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 

ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΥΤΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ