Ομόφωνο όχι της ΠΕΔ Ηπείρου στο σχέδιο Αθηνά

PEDΚατόπιν εορτής και υπό την εκρηκτική πλέον ατμόσφαιρα που έχει προκαλέσει στην Ήπειρο το σχέδιο Αθηνά, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων συζήτησε το θέμα και ομόφωνα εκφράζει την αντίθεσή της στις αλλαγές που αφορούν τόσο στο Πανεπιστήμιο όσο και στο ΤΕΙ.

Η ΠΕΔ το προηγούμενο χρονικό διάστημα δεν είχε ασχοληθεί με το θέμα αλλά έστω και καθυστερημένα έρχεται να ενώσει τη φωνή της με αυτές των υπόλοιπων φορέων και της ακαδημαικής κοινότητας.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου, Γιάννης Παπαλέξης ο οποίος έθεσε και το θέμα, τόνισε πως οι αλλαγές που προτείνονται από το τελικό σχέδιο του υπουργείου Παιδείας, δεν βασίστηκαν σε ακαδημαϊκά κριτήρια αλλά ούτε στις αρχές τις οποίες είχε θέσει η ΚΕΔΕ κατά τη συνάντησή της με τον κ. Αρβανιτόπουλο, δηλαδή της αποκέντρωσης και της περιφερειακής ανάπτυξης. «Η πρότασή μας ήταν να υπάρχει τουλάχιστον ένα πανεπιστήμιο κι ένα ΤΕΙ σε κάθε Περιφέρεια, αλλά δεν εισακουστήκαμε», είπε ο κ. Παπαλέξης, ο οποίος ως δήμαρχος Άρτας έριξε το βάρος της τοποθέτησής του στην κατάργηση ουσιαστικά του τμήματος Λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής το οποίο σύμφωνα με το σχέδιο δεν θα δέχεται φοιτητές μέχρι το 2018 και από τότε θα μετακομίσει στο Ληξούρι.

Τόνισε δε πως όλη η κοινωνία της Άρτας είναι αναστατωμένη με αυτή την εξέλιξη σημειώνοντας ότι και το Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδρίαζε χθες το βράδυ εκτάκτως θα λάμβανε ομόφωνη απόφαση κατά των αλλαγών στο ΤΕΙ.