Οσα αγνοεί η ”βαφτιστήρα”

Από την ΑΝΝΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

Τα κάνει όλα και συμφέρει. Ο λόγος για την «παθιασμένη» εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ., δρα Νομικής Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, γνωστή κι ως «βαφτιστήρα» του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Γλίξμπουργκ. Το κορίτσι δεν έζησε και πολύ στα Γιάννινα αλλά είδε πολιτική καριέρα και τρούπωσε.

Η χθεσινή συζήτηση στο Mega για πολλοστή φορά στράφηκε στο αγαπημένο της θέμα: Οι πολιτικοί κρατούμενοι της 17Ν είναι του κοινού ποινικού δικαίου και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βγάλει φιρμάνι καταδίκης.

Η Αννα-Μισέλ δεν γεννήθηκε το 1967 στην Ελλάδα για να μάθει για τα ξερονήσια, δεν έμαθε ποτέ για τον Εμφύλιο, ούτε για τις παιδουπόλεις που έστησε το βασιλικό σόι στα Γιάννινα κι όχι μόνο. Ωραία μέρη, απ’ αυτά που τα παιδάκια μάθαιναν πώς να μισούν τους γονείς τους, που ήταν… κομμουνισταί.

Στα σχολειά που πήγε δεν διδάχτηκε για τον Εμφύλιο, ούτε για το ρετσινόλαδο του Μεταξά. Δεν έμαθε ότι χρειαζόταν πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων για να τελειώσει κάποιος το Πανεπιστήμιο, όσο καλός μαθητής κι αν ήταν, αν ο μπαμπάκας του δεν ήταν με το σύστημα.

Με ειρωνικό χαμόγελο και προσποιητή ευγένεια συνηθίζει να καρφώνει με χάρη και τσαχπινιά, αποσιωπώντας βέβαια όσα δεν χρειάζονται. Διάβαζε, σαν τον μακαριστό Χριστόδουλο, πού να προλάβει να μάθει για τις διαχρονικές ευθύνες που φέρει και το κόμμα της, που τόσο σθεναρά υπερασπίζεται, με τις πελατειακές σχέσεις. Δεν πειράζει που ζητιανεύουν άνθρωποι που ήταν μέχρι χθες νοικοκυραίοι.

Κουρελόχαρτο γίνεται κάθε Δημοκρατία όταν κρύβει από κάτω τις στρατιές των πεινασμένων κι αστέγων. Αλλά βέβαια πώς να μπει η ίδια στο μετρό να δει τ’ απλωμένα χέρια, τις ουρές στη ΔΕΗ για ρύθμιση, να πάει σε δικαστήριο για πλειστηριασμούς σπιτιών ανέργων. Μπορεί να χαλούσαν και τα νύχια της.

Χαριτωμενιές κάνει το κορίτσι, στο πλαίσιο μιας τουρλουμπουκικής εθνικής συμφιλίωσης, στην οποία οι τέως δεν αναγνώρισαν ποτέ τα λάθη τους κι οι νυν -με μικρές φωτεινές εξαιρέσεις- αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων.

πηγή: enet.gr