Ο Γιάννης Γόγολος για τα “ασφαλτικά” στη Σαγιάδα

gogolos

Ανακοίνωση εξέδωσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Ηγουμενίτσας, σχετικά με την αδειοδότηση εγκατάστασης μονάδς με πετρέλαια και ασφαλτικά στη Σαγιάδα:

“Με το  Π.Δ. (ΦΕΚ 326/Δ/11.05.2022) η  συγκεκριμένη περιοχή στη Σαγιάδα  ορίζεται ως αποκλειστική Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών.

Έξι μήνες μετά, το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας με απόφασή του, εγκρίνει την  εγκατάστασης μονάδας αποθήκευσης και διακίνησης υγρών καυσίμων και ασφάλτου, στη Λωρίδας Σαγιάδας, με τη δυνατότητα  τροφοδοσίας της μονάδος  μέσω θαλάσσης και την  κατασκευή λιμενικών εγκαταστάσεων.

Εδώ πρέπει να υπενθυμίσουμε, ότι ο κλάδος της ιχθυοκαλλιέργειας της  Θεσπρωτίας, υπερβαίνει το 12,5% της εθνικής παραγωγής σε τσιπούρα και λαβράκι και  αποτελεί τον  σημαιοφόρο κλάδο  των εξαγωγών του πρωτογενούς τομέα.

Ενώνω τη φωνή μου με αυτές των  φορέων,  που αντιτίθενται στην έγκριση της χωροθέτησης των “ασφαλτικών εγκαταστάσεων”  στη περιοχή.

Ερωτήματα υπάρχουν και θα δημιουργηθούν και άλλα στη συνέχεια.

Όσες φορές, το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας ήμουν και είμαι αντίθετος των ασφαλτικών  εγκαταστάσεων στη περιοχή.

Σαν απλός πολίτης αναρωτιέμαι, πώς “πέσαμε όλοι  από τα σύννεφα” ;

Αποτελεί ή όχι πυλώνα της οικονομικής ανάπτυξης ο πρωτογενής τομέας για την περιοχή μας ;

Αναρωτιέμαι επίσης  κατόπιν αυτής της απόφασης, που η μυστικότητα της υποκρύπτει μεθόδευση,  με ποιον τρόπο αλήθεια θα οικοδομηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών με την πολιτική και τους εκπροσώπους της στην περιοχή ;

Γιατί κ.Γιόγιακα, επιτρέψατε κάτι τέτοιο, το γνωρίζατε ή δεν καταλάβατε τι έγινε;

Καμία ανακοίνωση σας,  δεν σας απαλλάσσει από την απόφαση αυτή!!!

Ποιός θα δώσει την απάντηση σε όλους αυτούς, που ταυτίζουν  συγκεκριμένους  πολιτικούς με επιχειρηματικά συμφέροντα ;

Ποιοί  γνώριζαν και δεν το εμπόδισαν ;

Ποιοί γνωρίζουν  και δεν μιλούν ;

Ενώνουμε τις φωνές μας, όλοι, φορείς, επαγγελματίες και πολίτες απέναντι σε αυτήν την απόφαση”.