Ο Δήμος Ηγουμενίτσας για την απόδοση της χερσαίας ζώνης

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ανακοίνωσε την απόδοση τμημάτων της χερσαίας ζώνης στον Δήμο και τους πολίτες του, μετά την κύρωση της σύμβασης παραχώρης της ΟΛΗΓ ΑΕ από τη Βουλή.

Η απόδοση περιλαμβάνει περίπου 6.000 στρέμματα χερσαίας ζώνης που δεν απαιτούνται για λιμενικές δραστηριότητες, και αυτά, σύμφωνα με το Δήμο, γίνονται δημόσιο κτήμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου για την απόδοση της χερσαίας ζώνης

Με τον πιο έγκυρο τρόπο, που δεν είναι άλλος από την Ελληνική νομοθεσία, τα τμήματα της χερσαίας ζώνης που δεν απαιτούνται για λιμενικές δραστηριότητες, αποδίδονται για πρώτη φορά στον φυσικό τους δικαιούχο, τον Δήμο Ηγουμενίτσας και τους πολίτες του.

Πιο συγκεκριμένα, αποχαρακτηρίζονται περίπου 6.000 στρέμματα χερσαίας ζώνης και γίνονται δημόσιο  κτήμα. Αποδίδονται δηλαδή στον Δήμο μας, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Με απλά λόγια αποδίδονται στον Δήμο μας:

  • Το τμήμα της χερσαίας ζώνης, από το παλιό τελωνείο έως και το Μακρυγιάλι (συμπεριλαμβανομένων και των γηπέδων τένις).
  • Ο κεντρικός παραλιακός δρόμος (οδός Αγίων Αποστόλων).
  • Τα τμήματα της χερσαίας ζώνης των παραλιακών θαλάσσιων μετώπων Πλαταριάς και Συβότων.

Επίσης :

  • Ο χώρος του πάρκινγκ θα διατίθεται δωρεάν στους δημότες και τους επισκέπτες, χωρίς δικαίωμα μεταβολής της χρήσης του χώρου για δωρεάν δημόσια στάθμευση.
  • Το 85% από τα τέλη λιμενικών υπηρεσιών, που θα πληρώνει ο Ο.Λ.ΗΓ. στο Ελληνικό Δημόσιο, (ύψους 3,5% επί των ακαθάριστων εσόδων του Οργανισμού), θα αποδίδονται στον Δήμο.