Ο εικονολάτρης Σαμαράς και οι… εικονομάχοι!

samaras_eikones

samaras_eikonesΤην Βυζαντινή εποχή του 8ου αι. θυμήθηκε, όλως τυχαίως, ο πρωθυπουργός σήμερα στους Φιλιάτες, με αφορμή μια εικόνα της Παναγιάς που είδε στη βιβλιοθήκη του Δημάρχου Φιλιατών.

«Υπάρχουν ορισμένοι που λένε να κατεβάσουμε τις εικόνες στους δημόσιους χώρους. Από τη βουλή και τα υπουργεία, μέχρι τα δημαρχεία και τα σχολεία, αυτές οι εικόνες δεν θα κατέβουν ποτέ. Αυτή είναι η πιο ξεκάθαρη απάντηση σε εκείνον που τόλμησε να μου πει να κατεβάσουμε τις εικόνες, ξέρω πού ανήκει, ξέρω ποιο πρόγραμμα το λέει αυτό και δεν θα γίνει ποτέ», σημείωσε επιτιθέμενος εμμέσως πλην σαφώς στο ΣΥΡΙΖΑ και στις διακηρύξεις του περί ανεξιθρησκείας.

Τη μόλις προηγούμενη μέρα, ο πρωθυπουργός ήταν στη Γαλλία, σε μια διαδήλωση κατά της μισαλλοδοξίας και του φανατισμού… στη Γαλλία η οποία έχει καταργήσει τα θρησκευτικά σύμβολα στα δημόσια κτίρια από τη δεκαετία του ’90…

Τέλος πάντων, κανέναν στο Φιλιάτι δεν απασχολούσε στην τρέχουσα προεκλογική περίοδο το αν ο Δήμαρχος Φιλιατών είχε ή δεν είχε (σύμφωνα πάντως με πληροφορίες μόλις σήμερα το πρωί την αγόρασε…) την εικόνα της Παναγιάς ή των Αγίων Πάντων στο γραφείο του!

Μάλλον τους Φιλιαταίους απασχολούσε η ανεργία, η εγκατάλειψη της υπαίθρου, το γεγονός ότι τα 4/5 των Φιλιαταίων είναι μετανάστες, ο κάμπος που δεν μπορεί να εξάγει τα προϊόντα του, οι εξευτελιστικές τιμές των μανταρινιών και πλείστα άλλα πεζά και καθόλου… φιλοσοφικά…

Βέβαια, ο πρωθυπουργός – που ως γνωστόν συνομιλεί και με το Θεό – πολύ πιθανόν να μη νοιάζεται για τέτοια προβλήματα…Μπορεί να νοιάζεται πολύ περισσότερο για κάτι ακροδεξιούς ψήφους που ίσως να προσεγγίσει με τη… “θεία” ρητορική! Συμβουλές Μπαλτάκου γαρ!

Στην περίπτωση αυτή… Θεέ μου φύλαγε!

Β.Γκ.