…ο ελληνικός τρόπος…

’’ …Πρέπει να βρούμε τον δικό μας δρόμο, τον ελληνικό τρόπο στην πολιτική, στην οικονομία και στην επιχειρηματικότητα…’’

Γράφει ο Βαγγέλης Γρ. Αθανασίου

 

Είναι καιρός ως λαός να πιστέψουμε στον εαυτό μας, είναι καιρός ως πολίτες να πάρουμε το παιχνίδι πάνω μας.

Για να συμβεί όμως αυτό, οφείλουμε να αντιληφθούμε ότι οι πρακτικές που θα εφαρμοστούν πρέπει να ταιριάζουν σε αυτό που είμαστε πραγματικά, να κολλάνε στη ψυχοσύνθεση και τη στόφα μας.

Ζητούμενο λοιπόν ο ελληνικός τρόπος, ο δικός μας τρόπος σε κάθε έκφανση της δραστηριότητας μας.

Και αυτός ο τρόπος δεν μπορεί να έχει σχέση με πατρωνίες, υποτέλειες και πολιτικές που λειτουργούν ως τροχοπέδη στη ανάπτυξη και σε κάθε προσπάθεια ανάτασης τόσο της οικονομίας όσο και της ελληνικής κοινωνίας.

Οι ξενόφερτες συνταγές δεν μπορούν να βοηθήσουν σε τίποτα, δεν έχουν σχεδιαστεί να δώσουν λύσεις, γιατί λύση στην ελληνική οικονομία μπορεί να δώσει μόνο η ελληνική κοινωνία εκ των έσω, μόνη της στηριζόμενη στις δικές της δυνάμεις, στη δική της φιλοσοφία στο δικό της τρόπο να δρα και να ενεργεί….

Γι’ αυτό και είναι καιρός να τελειώσει αυτή η κωμωδία με τα ευτράπελα ισοδύναμα μέτρα όπως η φορολόγηση ή μη στανών και κοτετσιών για τις μαύρες τρύπες των μελλοντικών και όχι προϋπολογισμών και λοιπών οικονομικών δεικτών της κυβέρνησης.

Είναι καιρός για τον ελληνικό τρόπο, για την θέσπιση πολιτικής στα δικά μας μέτρα, ιεραρχώντας τις ανάγκες των πολιτών και αυτός ο ελληνικός τρόπος μπορεί μόνο να σταθεί, αν υποστηριχθεί από τους ίδιους τους πολίτες, τους παραγωγούς και επιχειρηματίες στην μικροκλίμακα, εκεί που ζουν, εργάζονται και οραματίζονται το μέλλον τους.

Έχουμε πολλά ατού αν αρχίσουμε να λειτουργούμε σωστά με τη δική μας φιλοσοφία τα δυνατά μας χαρτιά.

Δυνατά χαρτιά όπως τα ακαταμάχητα ελληνικά τρόφιμα…

Δεν μπορεί να γίνει σύγκριση στην ποιότητα των γαλακτοκομικών προϊόντων, στο λάδι, στο ψάρι και το κρασί…

Δυνατό χαρτί ήταν είναι και θα είναι ο τουρισμός, δεν υπάρχει χώρα με τέτοιο συνδυασμό φύσης, ιστορίας και πολιτισμού όπως και με τόσο αντιφατικό γεωγραφικό ανάγλυφο που συναρπάζει…

Δυνατό χαρτί είναι ο ελληνικός τρόπος ζωής, η άνεση και η τρέλα μας, είναι αυτό το στοιχείο που δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη…

Ας μάθουμε να είμαστε αυθεντικοί και να μην διστάζουμε να το δείχνουμε…ο καθένας στο κομμάτι που του αναλογεί…