…Ο ποιητής των φόρων…

Με ’’συμπάθεια και προσπάθεια’’…. βλέπει ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας τις αντιδράσεις 70 βουλευτών της Ν.Δ στο φόρο αγροτεμαχίων προς κάλυψη των αέναων οικονομικών τρυπών.

Φανταζόμαστε ότι με την ίδια ’’συμπάθεια και προσπάθεια’’ διαισθάνεται και την αγωνία των πολιτών, για το τι θα σκαρφιστούν αυτά τα λαμπρά μυαλά από συμβούλους που ανοίγουν νέους ορίζοντες στην έννοια της φορολόγησης…

Έτσι με ’’συμπάθεια και προσπάθεια’’ προτάθηκε και προτείνεται η φορολόγηση σε στάνες, κοτέτσια, τσιπουροκάζανα, καθώς και στο κομπινεζόν της γιαγιάς και τη μασέλα του παππού.

Επίσης θα φορολογηθούν οι παλιοί χαλέδες, οι λάμπες πετρελαίου και τα τσίγκινα λαγήνια… καθώς και η προίκα της γιαγιάς με τις βελέντζες, το σεντούκι και τη ντιβανοκασέλα.

Πρωτοποριακή θα θεωρηθεί η φορολόγηση τα αδέσποτων σκύλων για την αντιπαραγωγική στάση τους και το κυνικό τρόπο ζωής τους…

Ο ποιητής των φόρων Στουρνάρας ο ατελείωτος και το επιτελείο του, κάνει ότι μπορεί να διαβάσει τις άπειρες επιθυμίες των πολιτών να συνδράμουν στον κρατικό κορβανά και για το σκοπό αυτό στις στρατιές των συμβούλων έχουν προστεθεί μέντιουμ, καφετζούδες, χαρτορίχτρες και χειρομάντισσές.

Γι’ αυτό και ο ελληνικός λαός περιμένει με αγωνία τις νέες φοροσυνταγές για να αγαλλιάσει η ψυχή του με την ευημερία των αριθμών και δεικτών…. άλλωστε στο βωμό τους δυστυχούμε αναφωνώντας ’’σφάξε μας αγά να αγιάσουμε και ας κλαίμε’’….