Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ για τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών της ΔΕΥΑΗ και του Δήμου Ηγουμενίτσας

igmdimarxeio

Μετά λύπης μας ενημερωθήκαμε για τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών της ΔΕΥΑΗ και του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Όλο αυτό μας γεννά ανησυχία για τα επακόλουθα τα οποία θα έχουν αντίκτυπο σε όλους τους δημότες και σε όλους τους εργαζόμενους .Οι συνέπειες  που θα επακολουθήσουν από τον κακό χειρισμό όλων των δημοτικών αρχών  είναι αναρίθμητες. Τα χρέη βεβαίως  δημιουργήθηκαν σε βάθος χρόνου, δεν είδαμε όμως  απολύτως καμία ουσιαστική εναντίωση. 

Ανησυχούμε -για την καταβολή της μισθοδοσίας , αλλά και για το ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ διακοπής της ηλεκτροδότησης στα αντλιοστάσια. Εάν λοιπόν κοπεί το ρεύμα λόγω χρεών θα πούμε το νερό-νεράκι.

Είναι πλέον σαφές ότι κωλύεται η λειτουργία όλου του Δήμου, (των παιδικών σταθμών, των ευρωπαϊκών προγραμμάτων κτλ ),διότι δεν θα μπορέσουν να επιδοτηθούν λόγω μη καταβολής ασφαλιστικής ενημερότητας. Είναι σίγουρο όμως ότι αυτή τη στιγμή ο Δήμος και η ΔΕΥΑΗ δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν κανένα προμηθευτή με αποτέλεσμα να προκύψουν άμεσα προβλήματα στις προμήθειες των παιδικών σταθμών, των καυσίμων, στα συνεργεία κλπ. Ομοίως δεν μπορούν να μισθώσουν κάποιον εργολάβο σε περίπτωση μιας έκτακτης ανάγκης (πχ της πολιτικής προστασίας ).

Είναι κακός χειρισμός αλλά ΚΥΡΙΩΣ αδιέξοδο στο οποίο έφερε η κυβέρνηση τους Δήμους με την πολιτική της απελευθέρωσης της ενέργειας η οποία εκτόξευσε την τιμή του ρεύματος. Οι κυβερνήσεις διαχρονικά έφεραν σχεδόν όλες τις ΔΕΥΑ σε τέτοια οικονομικά αδιέξοδα για να αποφασίσει η σημερινή κυβέρνηση να τις πουλήσει κιόλας μέσω της ρυθμιστικής αρχής  ενέργειας αποβλήτων και υδάτων. 

Απαιτούμε από τη Δημοτική αρχή να βρει άμεσα λύση και να ρυθμίσει την όλη κατάσταση. Αν και θα έπρεπε ήδη να μεριμνήσει για την τήρηση της ρύθμισης αποπληρωμής ΧΘΕΣ και όχι να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε σήμερα. Καιρός  να αναλάβει πρωτοβουλίες με τρόπο που να μην επιβαρυνθούν με αύξηση των ανταποδοτικά, οι λογαριασμοί του  νερού κλπ -να μην μετακληθεί  το χρέος στους δημότες – και να μπορέσει να λειτουργήσει και ο Δήμος.

Καλούμε την κυβέρνηση να ενισχύσει τον Δήμο να βγει από το αδιέξοδο ώστε να μη πληγεί οικονομικά ούτε ένας εργαζόμενος. Καλούμε τους συναδέλφους να είναι σε επιφυλακή και αγωνιστική ετοιμότητα ώστε να διεκδικήσουμε τον ιδρώτα μας.

Το πως οδηγήθηκε η κατάσταση σε αυτό το σημείο και γιατί θα το δούμε εν ευθέτω χρόνο ,γιατί αυτή τη στιγμή καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την χρεοκοπία στη τσέπη μας από τη μη πιθανή καταβολή των μισθών μας.

Συνάδελφοι, όλοι μαζί σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ                                              ΣΕΓΓΟΥΝΗ ΣΟΦΙΑ