Ο υπέρηχος τον Φιλιατών… δυσλειτουργεί… κανονικά!!!

Χρειάστηκε να γράψει λίγες γραμμές για να διαψεύσει το δημοσίευμα του Epiruspost.gr, το οποίο αναδημοσίευσε η Vdella εδώ σχετικά με το μηχάνημα υπέρηχου καρδιάς, αλλά τελικά το μόνο που καταφέρνει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Φιλιατών, είναι να διαψεύδει τον εαυτό του!

Κι όχι μόνο αυτοδιαψεύδεται αλλά εκτίθεται κιόλας.

Κι εκτίθεται, γιατί ενώ το πρόβλημα ήταν γνωστό, έπρεπε να δημοσιοποιηθεί, ώστε να κινήσει τις διαδικασίες για την επίλυσή του.

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά όπου οι δημόσιοι λειτουργοί σπεύδουν κατόπιν εορτής… Και σίγουρα δεν είναι και η τελευταία.

Στην περίπτωση του κ. Δερδεμέζη πάντως αυτό που προκαλεί τη μεγαλύτερη έκπληξη είναι πως από την μία δηλώνει πως ο υπερηχογράφος παρουσιάζει δυσλειτουργίες, από την άλλη διαβεβαιώνει ότι το μηχάνημα μέχρι και χθες λειτουργούσε κανονικά, αλλά συνάμα, ομολογεί ότι απευθύνθηκε στην ΥΠΕ και άλλα νοσοκομεία για την εξεύρεση υπερήχου…

Αν πράγματι λειτουργούσε ο υπέρηχος μέχρι και χθες λοιπόν, τότε προς τι η επιχείρηση αναζήτησης άλλου μηχανήματος;

Και στη συνέχεια ο κ. Δερδεμέζης το κάνει ακόμη χειρότερο, ομολογώντας ότι ανάγκες που προκύπτουν μέχρι την προμήθεια νέου μηχανήματος θα καλύπτονται στο εξής από το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας! Μέχρι το δημοσίευμά μας από πού άραγε να καλύπτονταν;

Τη λύση πάντως που έψαχνε από τον Απρίλιο – σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του –  τη βρίσκει τελικά λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση του προβλήματος καθώς κάνει γνωστό ότι την ερχόμενη βδομάδα θα εγκατασταθεί νέος υπέρηχος.

Προφανώς για να πάρει τη θέσει αυτού που λειτουργεί κανονικά, χωρίς προβλήματα με…δυσλειτουργίες!

Αναλυτικά στην απάντησή του ο Διοικητής του Νοσοκομείου Φιλιατών Σπύρος Δερδεμέζης αναφέρει:

Σε συνέχεια σημερινών δημοσιευμάτων και προς την καλύτερη ενημέρωση του κοινού σας, θα θέλαμε να σας  ενημερώνουμε τα εξής :

Η καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου διαθέτει υπερηχογράφο ο οποίος αγοράστηκε το 1994. Τις τελευταίες εβδομάδες παρουσιάστηκαν δυσλειτουργίες, οι οποίες σύμφωνα  με την κατασκευάστρια εταιρεία  απαιτούν εύλογο  χρόνο για να αποκατασταθούν, λόγω δυσκολίας στην εύρεση των απαραίτητων ανταλλακτικών .

Εως και σήμερα 18/6/2014 ο υπέρηχος λειτουργούσε κανονικά και δεν αναφέρθηκαν προβλήματα , ούτε τέθηκε εκτός λειτουργίας .

Η διοίκηση του νοσοκομείου απευθύνθηκε  στην 6η ΥΠΕ (2/4/2014)  καθώς και σε όμορα νοσοκομεία προς εξεύρεση παροπλισμένου υπέρηχου ,χωρίς να υπάρχει θετική ανταπόκριση.

Εταιρεία η οποία προμηθεύει υπερηχογράφους, μας ενημέρωσε ότι εντός της επόμενης εβδομάδας θα συνδράμει το νοσοκομείο μας με υπέρηχο επίδειξης ούτως ώστε να γίνει και η απαραίτητη εκπαίδευση στο προσωπικό, δεδομένου ότι έχει προβλεφθεί  και βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της αξιολόγησης, αγορά σύγχρονου υπερήχου ο  οποίος και θα εξοπλίσει την νέα πτέρυγα του νοσοκομείου η οποία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

Στο ΚΥ Ηγουμενίτσας λειτουργεί  καρδιολογικό εργαστήριο εξοπλισμένο με σύγχρονο υπερηχογράφο το οποίο και καλύπτει τυχόν ανάγκες που θα προκύψουν ως την λειτουργία του νέου μηχανήματος στο νοσοκομείο την ερχόμενη εβδομάδα. Η αναφορά σας ότι ο υπερηχογράφος δεν χρησιμοποιείται και βρίσκεται  σε κιβώτια είναι αναληθής.

 Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την άμεση ενημέρωση του αναγνωστικού σας κοινού, και να σας ενημερώσουμε ότι η διοίκηση του νοσοκομείου βρίσκεται στην διάθεση σας για κάθε διευκρίνιση.