Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας βάζει λουκέτο στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων Άρτας

Με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν για το ότι η ΕΣΣΟ (2012 Ε’) δεν θα καταταχθεί στο ΚΕΝ Άρτας στο πλαίσιο της περιστολής των λειτουργικών δαπανών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η οποία πιθανολογείται ότι θα οδηγήσει και σε περαιτέρω περιορισμό των στρατοπέδων, ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Γιάννης Παπαλέξης απέστειλε στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο την ακόλουθη επιστολή:

Κύριε Υπουργέ

Η πληροφορία ότι σχεδιάζονται νέες περικοπές από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με κλείσιμο στρατοπέδων, επαναφέρει στην επικαιρότητα της τοπικής μας κοινωνίας το θέμα της κατάργησης του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων Άρτας. 

Η θέση της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου όπως διατυπώνεται με ομόφωνο ψήφισμά του, είναι υπέρ της παραμονής του ΚΕΝ, το οποίο είναι πηγή ζωής για την Άρτα. Θέση η οποία εκφράζει το σύνολο της τοπικής κοινωνίας την οποία το Υπουργείο σας οφείλει να αφουγκραστεί. 

Θεωρούμε ότι πιθανολογούμενη κατάργηση του ΚΕΝ θα προκαλέσει ισχυρό πλήγμα στην ήδη κλονισμένη και παραπαίουσα τοπική οικονομία και ιδιαίτερα σήμερα που η οικονομική κρίση και τα σκληρά μέτρα του προγράμματος σταθερότητας έχουν φέρει σε απόγνωση το σύνολο των πολιτών. 

Το ΚΕΥΓ μετατράπηκε σε ΚΕΝ με την περσινή απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και χωρίς να υπάρχει μια νέα απόφαση το Κέντρο δεν υποδέχτηκε τους νεοσυλλέκτους της νέας ΕΣΣΟ.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Κέντρο είναι το μοναδικό στην Περιφέρεια Ηπείρου. Το στρατόπεδο εξυπηρετεί τις ανάγκες όλης της περιοχής και έχει μια πολυετή παρουσία με άριστα αποτελέσματα και με το δυνατότερο χαμηλό κόστος και θεωρούμε αδιανόητη οποιαδήποτε σκέψη για κατάργησή του, όταν πληροφορούμαστε ότι επαναλειτουργούν στρατόπεδα τα οποία ήταν ανενεργά για ένα σχεδόν ολόκληρο χρόνο, με πολλαπλάσια έξοδα επαναλειτουργίας και συντήρησης.

Κύριε Υπουργέ, 

για τους παραπάνω λόγους και εκ μέρους του συνόλου των συμπολιτών μου, σας απευθύνω έκκληση να παρέμβετε προσωπικά για την ακύρωση της πιθαναλογούμενης απόφασης. 

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την συνεργασία.
arta.gr