Πήραμε τη δόση μας!

eurozone_default

Πήραμε την 6η δόση, αγωνία τώρα για την 7η!

Ε… τι!

Μπορείτε να ζήσετε πλέον χωρίς το γνωστό θρίλερ; Θα πάθετε σύνδρομο στέρησης! Και φοβούμαι, μεγαλύτερο από αυτό που θα παθαίνατε αν δεν παίρναμε την 6η δόση μας!

Και η ελληνική οικονομία επίσης!

Η οποία προ πολλού έχει πάθει και σύνδρομο στέρησης και σύνδρομο… υστέρησης!

Την οποία υστέρηση πληρώνουν καθημερινά και μέσω διαφόρων ευφάνταστων «μέτρων», «περικοπών», «χαρατσιών» κλπ εφευρημάτων τα Ελληνικά νοικοκυριά και η πλειοψηφία των πολιτών… (Η… μειοψηφία είναι απασχολημένη… βγάζει τα κεφάλαιά της σε ελβετικές τράπεζες…)

Οι οποίοι στερούνται πλέον και τα απαραίτητα… για να μην υστερούν σε… αξιοπιστία οι Έλληνες πολιτικοί στα διάφορα σουαρέ τους ανά την Ευρώπη…

Άλλωστε οι πολλαπλές εγκύκλιοι είναι σαφείς: Θα ζήσετε (λέμε τώρα…) με το 65% των αποδοχών που είχατε το 2009. Κι αν δεν μπορείτε να επιβιώσετε… κακό του κεφαλιού σας…

Την πήραμε λοιπόν την δόση μας!

Και πανηγυρίζουν οι πολιτικοί μας και οι περί αυτών διορισμένοι οικονομολόγοι τους… (άλλωστε έτσι έχουν και μιαν ελπίδα να καταντήσουν… πρωθυπουργοί!)

Πέρα όμως από τους πανηγυρισμούς, η απόφαση εκταμίευσης έγινε δεκτή και με επιφωνήματα ανακούφισης, που υπενθύμιζαν με περίσσιο θράσος στον εξοργισμένο ελληνικό λαό πως η εκταμίευση της δόσης θα κάνει, δήθεν, δυνατή την καταβολή μισθών και συντάξεων!

Τούτο βέβαια, δεν αποτελεί τίποτα άλλο παρά μια αθλιέστατη προπαγάνδα που αποκρύπτει το γεγονός ότι οι μισθοί και οι συντάξεις, υπερκαλύπτονται από τα φορολογικά έσοδα!

Αντιθέτως, οι τροϊκανές δόσεις κατά το συντριπτικό τους ποσοστό δεν κάνουν άλλη δουλειά από το να καλύπτουν τα κενά αναχρηματοδότησης του δημοσίου χρέους, δηλαδή πάνε σε τόκους και χρεολύσια!!! 

Συνεπώς, η τυχόν μη εκταμίευση της 6ης δόσης δεν θα σήμαινε ότι δεν θα πληρώνονταν μισθοί και συντάξεις, αλλά ότι η οποιαδήποτε κυβέρνηση θα έπρεπε να επιλέξει μεταξύ του να πληρώσει τα τοκοχρεολύσια ενός άδικου και μη βιώσιμου χρέους ή τους μισθούς και τις συντάξεις των πολιτών!!!

Αφού πήραμε την 6η δόση οι Ευρωπαίοι ξεκινάνε να μας σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό ώστε, όχι μόνο να τηρήσει η Ελλάδα τα μέτρα και τα χρονοδιαγράμματα που έχουν συμφωνηθεί για το υπάρχον πρόγραμμα, αλλά να δεσμευτεί και για το νέο πρόγραμμα.

Προκειμένου δε να μην υπάρξει καμία αμφιβολία ως προς τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση και τα τρία κόμματα που τη στηρίζουν, ο Ζ. Γιούνκερ θα στείλει τη δική του απαντητική επιστολή, η οποία θα συνιστά κι ένα είδος… ερμηνείας εκ μέρους του Eurogroup των επιστολών των πολιτικών αρχηγών που έχουν σταλεί στα θεσμικά όργανα της ΕΕ και του ΔΝΤ, ώστε να είναι… σαφές ότι η δέσμευση της Ελλάδας αφορά και στο τρέχον πρόγραμμα και στο νέο πρόγραμμα, και μετά τις επόμενες εκλογές (αν και όποτε αυτές γίνουν…).

Τι σημαίνει αυτό;

Ότι νέα μέτρα για τα νέα δάνεια είναι προ των πυλών!

Β.

Υ.Γ. Προς Έλληνες (;;;) πολιτικούς: Φτού σας! (μη σας ματιάξω, ωρέ…)