Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας

syllogos-Floga

syllogos-Floga15 Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας.

Με την αφορμή αυτή, μια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιείται στην Ηγουμενίτσα με πρωτοβουλία της “Φλόγας” Ηπείρου & του Τμήματος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Θεσπρωτίας.

350 περίπου παιδιά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νόμου Θεσπρωτίας, με τη καθοδήγηση των δασκάλων τους, θα τρέξουν φέτος για Τέταρτη χρονιά με τα ποδήλατα τους, το γύρο της πόλης, για να μεταφέρουν σε κάθε ευαίσθητο πολίτη το χτύπο της καρδιάς δεκάδων παιδιών με καρκίνο, που δίνουν τη μάχη για τη ζωή τους σε όλο τον κόσμο. Η ποδηλατοδρομία δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα με την έννοια της αθλητικής διάστασης, καθώς όλοι οι συμμετέχοντες είναι ήδη νικητές στην καρδιά μας. Η εκκίνηση θα γίνει στις 10 το πρωί της 10ης Φεβρουαρίου από την πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας.

Η Παγκόσμια Ημέρα για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας, έχει σκοπό να ευαισθητοποίησε το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον για τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον πλανήτη.

Στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας δεν υπάρχει πρόληψη παρά μόνο έγκαιρη διάγνωση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ίαση τα 2 στα 3 παιδιά.

Θα πρέπει λοιπόν να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην εκπαίδευση των επαγγελμάτων της υγείας,ώστε να είναι σε θέση να διαγνώσουν έγκαιρα τη νόσο και στη σωστή ενημέρωση των γονιών ώστε να απευθύνονται έγκαιρα στα παιδιατρικά νοσοκομεία.

Οι γονείς, για όσο διάστημα διαρκεί η θεραπεία ,είναι υποχρεωμένοι να αφιερώνουν όλο το χρόνο τους στο παιδί τους και για το λόγο αυτό θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα από μέρους της πολιτείας, ώστε να προστατεύεται η εργασία και το εισόδημα τους.

Η Φλόγα αγωνίζεται για τα δικαιώματα του παιδιού στη ζωή και την υγεία και θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται:

• όσο ο καρκίνος σκοτώνει το ένα από τα τρία παιδιά που νοσούν.

• όσο η πολιτεία δεν ανταποκρίνεται ικανοποιητικά στις υποχρεώσεις της.

• όσο ο καρκίνος θεωρείται επάρατος και όσο ο λαός μας φοβάται ακόμα και να προφέρει το όνομα του.

Η Φλόγα ανήκει στα ιδρυτικά μέλη και συμμετέχει ενεργά στις δραστηριότητες της “Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Συλλόγων Γονιών”, η οποία ιδρύθηκε στην Ισπανία και στην οποία συμμετέχουν σήμερα 85 χώρες απ’ όλο τον κόσμο.

Ενισχύστε τον αγώνα κατά του καρκίνου της παιδικής ηλικίας.

Τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη σωστή ιατρική φροντίδα, ανεξάρτητα από την κοινωνική ή οικονομική κατάσταση.

Φλόγα Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια

Γρηγορίου Λαμπράκη 6 Ηγουμενίτσα 46100

Web: flogaegoumenitsa@gmail.com

Πληροφορίες : Κα Ελευθερία Κώτσιου Τηλ. 26650 22019-23280