Παρέμβαση το Δημοτικό Συμβούλιο και συγκέντρωση στην Πλατεία από την Επιτροπή Αγώνα Λαδοχωρίου – Γραικοχωρίου

metanastes20aigaio

Την παρέμβαση της στο Δημοτικό Συμβούλιο το απόγευμα της Τετάρτης αποφάσισε η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Λαδοχωρίου – Γραικοχωρίου, για το θέμα των μεταναστών, ενώ ταυτόχρονα διοργανώνει συγκέντρωση των κατοίκων στις 18:00 στην Πλατεία Δημαρχείου, ως μέσο “πίεσης” στο Δημοτικό Συμβούλιο, που την ίδια ώρα θα συζητάει το θέμα.

Μια κινητοποίηση που στόχο έχει προφανώς να αναγκάσει τη Δημοτική Αρχή να υπαναχωρήσει της άποψης που έχει εκφράσει περί δημιουργίας “πρόχειρου καταυλισμού μεταναστών” στη Γωνιά.

Η θέση αυτή της Δημοτικής Αρχής, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τόσο στη Λαϊκή Συνέλευση της περασμένης Κυριακής, όπου ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Τζάνης έγινε δέκτης των αποδοκιμασιών των κατοίκων, όσο και μετά όταν ο Δήμαρχος Γιώργος Κάτσινος, σε συνέντευξη σε αθηναϊκό τηλεοπτικό σταθμό, χαρακτήρισε «υποκινούμενους από αντιπολιτευτική διάθεση» και άφησε να εννοηθεί ότι υποκινούνται από ακραίους κύκλους, όσους αντιδρούν στην πρόταση για δημιουργία πρόχειρου καταυλισμού των μεταναστών στη Γωνιά. Μάλιστα η φράση αυτή προκάλεσε και την αντίδραση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Βασίλη Γιόγιακα.

Η ανακοίνωση που έδωσε τη Δημοσιότητα η Επιτροπή Αγώνα έχει ως εξής:

 

 

Η Επιτροπή Αγώνα που ορίστηκε από την Λαϊκή Συνέλευση των κοινοτήτων Λαδοχωρίου – Γραικοχωρίου στις 27-2-2011 συνεδρίασε σήμερα στο Λαδοχώρι και αφού συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις στο Θέμα των παράνομων μεταναστών απεφάσισε:

1.      Να ολοκληρώσει τις επαφές για την  διεύρυσνη της , με όλους τους φορείς της Θεσπρωτίας.

2.      Να παρευρεθεί σύσσωμη στην Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας  και να καλέσει με κάθε πρόσφορο μέσο,  όλους τους κατοίκους της περιοχής του Δήμου Ηγουμενίτσας να παρευρεθούν στην πλατεία Δημαρχείου στις 9-3-2011 στις 6 το απόγευμα .

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΣΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ,

ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ,

Τό πρόβλημα της παρουσίας των παράνομων μεταναστών και η συζητούμενη δημιουργία προσωρινού καταυλισμού στον τόπο μας είναι αποδεδειγμένο ότι θα παγιώσει την κατάσταση και θα διογκώσει τα προβλήματα.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.

Οι επιχειρούμενες λύσεις απο τις τοπικές αρχές είναι ατελέσφορες.

Ο ΤΟΠΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ .

Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ είναι η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ τους από την ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ.

Πρέπει όλοι μας και ο καθένας χωριστά να αναλάβει τις ευθύνες του.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ στην Πλατεία Δημαρχείου την Τετάρτη 9 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα είναι η πρώτη μας εκδήλωση για να διαδήλώσουμε την απαίτησή μας προς την Πολιτεία να λάβει άμεσα μέτρα.

Σας ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ και ΟΛΟΥΣ να ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΕΙΡΗΝΙΚΑ – ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ – ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ και ΕΝΩΤΙΚΑ.

Η Επιτροπή μας κινείται και λειτουργεί με γνώμονα την επίλυση του προβλήματος , εξω από κόμματα και παρατάξεις για ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΠΑΛΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 6 το απόγευμα ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ”