ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Π. ΝΤΑΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ

Με ανησυχία πληροφορηθήκαμε ότι με απόφαση της Διοίκησης των ΕΛΤΑ ανεστάλη η λειτουργία του Ταχυδρομικού Γραφείου Μαργαριτίου. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, ο μοναδικός υπάλληλος, ο εξοπλισμός και τα υλικά του γραφείου μεταφέρθηκαν στην Παραμυθιά. Οι κάτοικοι της περιοχής πλέον θα αναγκάζονται να μετακινούνται στην Ηγουμενίτσα για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους, κυρίως στον τομέα του ταμιευτηρίου και των οικονομικών συναλλαγών, αφού στην ευρύτερη περιοχή – όπως είναι γνωστό – δεν λειτουργεί μηχάνημα ΑΤΜ από καμία τράπεζα.

Επίσης, θα πρέπει πλέον να μεταβαίνουν στην Παραμυθιά για την παραλαβή συστημένων επιστολών, δεμάτων κ.τ.λ.

Επειδή δημιουργείται μείζον πρόβλημα σε μια περιοχή όπου κατοικούν κυρίως ηλικιωμένοι με δυσκολίες μετακίνησης και με πλήθος συναλλαγών, απευθυνθήκαμε στη διοίκηση των ΕΛΤΑ και ζητήσαμε να επανεξεταστεί η απόφαση και να διατηρηθεί σε λειτουργία το Ταχυδρομικό Γραφείο Μαργαριτίου.

Αν τελικά αυτό δεν καταστεί δυνατό, ζητήσαμε να τροποποιηθεί η απόφαση ώστε να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι από το Κατάστημα Ηγουμενίτσας. Αυτό θα καταστήσει την καθημερινότητά τους πιο εύκολη γιατί όλοι γνωρίζουν ότι οι κάτοικοι της περιοχής μπορούν πιο εύκολα να μετακινηθούν στην Ηγουμενίτσα σε σύγκριση με την Παραμυθιά, για συγκοινωνιακούς, οικονομικούς και διοικητικούς λόγους, καθώς το οικονομικό και διοικητικό κέντρο της περιοχής είναι η πρωτεύουσα του Δήμου, η Ηγουμενίτσα.

Τέλος, ως έσχατη αναγκαστική και όχι προτιμητέα εναλλακτική λύση, στην οριστική περίπτωση μη ανάκλησης της απόφασης, ζητήσαμε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη λειτουργία ταχυδρομικού παραρτήματος στο Μαργαρίτι, με την προώθηση των διαδικασιών ανάθεσης ταχυδρομικών υπηρεσιών σε ιδιώτη.